Ştiri

Războiul din Ucraina va lua amploare. Putin vrea o armată de peste două milioane de oameni

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret ce prevede creşterea efectivelor armatei ruse cu 137.000 de soldaţi. Efectivele armatei ruse vor ajunge astfel la 1.150.628 de militari, conform acestui decret, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Liderul de la Kremlin stabilise în noiembrie 2017 la 1.013.628 numărul militarilor armatei ruse, după prima creştere a efectivelor militare decisă atunci prima dată după aproape un deceniu.

După noua creştere a efectivelor armatei ruse şi luând în calcul de asemenea personalul său civil, aceasta va ajunge la un total de peste două milioane de membri.

Se caută militari cu contract

Alexander Gorbaciov, un activist pentru drepturile omului care consiliază militari în termen, observă că de la începutul războiului, dar în special în ultima perioadă, se caută asiduu oameni care sunt dispuşi să devină militari cu contract.

La sfârşitul lunii mai, preşedintele Vladimir Putin a anulat limita de vârstă pentru serviciul militar, astfel că se pot înrola în armată şi cei trecuţi de 40 de ani. Iar mulţi o şi fac.

Un stimulent important sunt banii. Cine semnează contractul primeşte o soldă lunară de 200.000 de ruble, echivalentul a 3.500 de euro, care înseamnă de cinci ori salariul mediu al unui cetăţean rus. În vreme de pace, solda militarilor cu contract era de 25.000 de ruble, adică aproximativ 400 de euro, a mai explicat activistul rus, citat de DW.

50.000 dintre soldații lui Putin au fost răniți sau uciși în Ucraina

Rusia a pierdut mai mult de 30% din eficiența de luptă terestră, a declarat amiralul Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, la BBC One.

Din acest motiv, armata ucraineană este „absolut” convinsă că va câștiga războiul, relatează PA, potrivit Guardian.„Ei spun absolut clar că intenționează să restabilească întregul lor teritoriu al Ucrainei și văd o Rusie care se zbate, o Rusie care, după părerea noastră, a pierdut mai mult de 30% din eficacitatea sa de luptă terestră”, a afirmat Radakin.

„Ceea ce înseamnă, de fapt, 50.000 de soldați ruși care fie au murit, fie au fost răniți în acest conflict, aproape 1.700 de tancuri rusești distruse, aproape 4.000 de vehicule blindate de luptă care aparțin Rusiei distruse”, a continuat înaltul oficial militar britanic.

„Rusia a început această invazie cu ambiția de a cuceri întreaga Ucraină, Rusia a avut ambiția de a cuceri orașele în primele 30 de zile, Rusia a avut ambiția de a crea fracturi și de a exercita presiune asupra NATO – aceasta este Rusia ca o provocare la adresa ordinii mondiale”, a spus Radakin, conform sursei citate de HotNews.

Elena Marinescu

Recent Posts

Dogwifhat s-a prăbușit. O nouă monedă meme strânge 300.000 USD în prevânzare (P)

Dogwifhat (WIF), moneda meme care continuă să stârnească un val de conversații în comunitatea crypto,…

2 zile ago

Din 13 mai, o nouã ediţie Tezaur: dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãţi…

2 zile ago

Peste 300 de tone de peşte şi produse din peşte au fost verificate de ANPC, iar la 71 de tone au fost găsite nereguli

Peste 300 de tone de peşte şi produse din peşte au fost verificate de comisarii…

2 zile ago

Grupul Mol a înregistrat un profit de 382 de milioane de dolari, în scădere cu 29%

Grupul Mol a înregistrat în primul trimestru un profit înainte de impozitare de 382 milioane…

2 zile ago

Freshful by eMAG: peste 123.000 de ouă și 4.600 de cozonaci și pască au fost comandate anul acesta de Paște

Pregătirile pentru Paște au fost făcute online, iar Freshful by eMAG, primul hypermarket 100% online,…

2 zile ago

„Străzi deschise – Promenadă urbană”: Strada Pajurei din Sectorul 1 va fi deschisă pietonilor în weekendul 11-12 mai

Strada Pajurei, între strada Presei şi strada Făurei, va fi liberă de maşini şi deschisă…

2 zile ago

Acest website folosește cookies