RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Atac rusesc cu peste 120 de rachete

NewMoney 29/12/2022 | 12:50 Ştiri
RĂZBOIUL DIN UCRAINA. Atac rusesc cu peste 120 de rachete

Un nou atac aerian rusesc de mare amploare a avut loc în dimineața zilei de 29 decembrie asupra unor orașe ucrainene. Potrivit consilierului prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, citat de ziarul britanic The Guardian, rușii au lansat peste 120 de rachete.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a spus că în capitală au fost rănite trei persoane, inclusiv o fată de 14 ani. Fostul boxer a adăugat că 16 rachete lansate de ruși au fost distruse de apărarea antiaeriană din Kiev. De asemenea, conform declarațiilor lui Maksim Marcenko, guvernatorul Odessei, apărarea antieriană din regiunea sa ar fi doborât 21 de rachete. Guvernatorul Liovului, Maksim Kozițki, a spus că armata ucraineană a distrus 70% din rachetele care au ajuns în regiunea sa. Și ucrainenii din Mikolaev au raportat doborârea câtorva rachete inamice.

Iuri Ignat, purtător de cuvânt al forțelor aeriene ale Ucrainei, a declarat că rachetele au fost lansate de 13 avioane și două nave.

În urma atacurilor, 40% din populația capitalei și peste 470.000 de locuitori ai Liovului au rămas fără curent electric. Surse ucrainene citate de The Guardian au transmis că au existat explozii și la Harkov, Jitomir și Odessa.