Război neașteptat în mediul online. CEO-ul CEL.ro atacă eMag și Consiliul Concurenței printr-un video sponsorizat pe Youtube

NewMoney 07/10/2019 | 16:25 Ştiri
Război neașteptat în mediul online. CEO-ul CEL.ro atacă eMag și Consiliul Concurenței printr-un video sponsorizat pe Youtube

Tiberiu Pop, a realizat un clip pe care l-a distribuit pe Youtube, inclusiv în calupurile de reclame, în care se plânge că amenda este un abuz grosolan, prin care transpare dorinţa autorităţilor de a elimina CEL.ro din piaţă. Acesta mai afirmă că instituţia a ajutat eMag să preia controlul la peste 75% din comerţul online românesc, iar apoi a amendat pe nedrept magazinul online concurent CEL.ro.

CEL.ro, amendă de 1.6 milioane de lei. eMag, sub investigație

CEL.ro a fost amendat în octombrie 2018 de către Consiliul Concurenţei cu suma de 1,6 milioane de lei pentru preluarea fără notificarea instituţiei a trei domenii de internet de la o firmă concurentă. Este vorba despre marketonline.ro, mediadot.ro şi azerty.ro.

Şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat pentru economica.net că a amendat CEL.ro potrivit legii şi că nu a avantajat eMag prin această acţiune, deoarece şi cel mai mare magazin online din România este sub investigaţia Consiliului şi este pasibil de amendă.

“Sunt convins că procedurile au fost urmate corect. Au avut şansa, pe care n-au vrut s-o folosească, de a fi prezenţi la audieri să-şi susţină cauza. N-a fost niciun interes al funcţionarului care a judecat situaţia. Aşadar, nu văd rostul acestor afirmaţii, cu favoritisme. N-au niciun temei.

Oamenii sunt corecţi în Consiliu. Orice investigaţie e para-verificată, de mulţi oameni. Pe de altă parte, au zis ceva de eMag. Unde îi favorizăm, când sunt şi ei verificaţi de Consiliu chiar acum când vorbim şi riscă să primească o amendă?

Legea trebuie respectată. E o lege europeană, nici măcar de origine românească nu e. Noi tot ce încercăm este să nu dăm sancţiuni disproporţionate.

Dacă sunt nemulţumiţi de decizia noastră, au calea Justiţiei, înţeleg că au şi făcut-o. Vedem ce decid instanţele”, a declarat pentru economica.net, şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Magazinul online CEL.ro este gestionat de compania Corsar Online.


FOTO: Mediafax