Răsturnare de situaţie în topul miliardarilor! Elon Musk a devenit cel mai bogat om de pe Terra

Elena Marinescu 07/01/2021 | 21:17 Ştiri
Răsturnare de situaţie în topul miliardarilor! Elon Musk a devenit cel mai bogat om de pe Terra

Elon Musk l-a depășit în topul Bloomberg Billionaires Index, pe fondatorul Amazon Jeff Bezos, devenind cel mai bogat om din lume, scrie Bloomberg.

În ultimul an, averea lui Musk a crescut cu 150 de miliarde de dolari, probabil cea mai rapidă înavuțire a unei persoane din toată istoria.

Averea miliardarului de origine sud-africană a ajuns la 188,5 miliarde de dolari la ora 10:15 (ora New York-ului), cu 1,5 miliarde de dolari mai mult peste cea a lui Bezos, care se află în fruntea topului Bloomber începând din octombrie 2017.

Cei doi sunt rivali în afacerile din domeniul spațial, Musk fiind directorul general și fondatorul Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX), iar Bezos fiin proprietarul Blue Origin LLC.

Contextul acestei evoluții este dat de aprecierea fără precedent a acțiunilor firmei Tesla, care au crescut în 2020 cu 743%, că urmare a profiturilor înregistrate de companie. În aceste condiții Tesla a intrat direct în indicele S&P 500 Index și a stârnit entuziasmul pe Wall Street.

Bezos ar fi putut să rămână și în aceste condiții cel mai bogat om al planatei, dar spre deosebire de Musk, el a trecut printr-un divorț foarte costisitor, în urmă căruia a cedat un sfert din acțiunile pe care le deținea la Amazon fostei sale soții, MacKenzie Scott. Bezos a mai fost implicat și în acțiuni filantropice, el donand acțiuni în valoare de 680 de milioane de dolari.