Ştiri

Rareş Bogdan: Coaliţia este clară – PNL, USR-PLUS, UDMR. Avem o majoritate confortabilă

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat că este clară coaliţia şi ea va fi formată din PNL, USR-PLUS şi UDMR, iar majoritatea este una confortabilă de 260 de parlamentari, cu 36 de aleşi în plus faţă de cei 234 necesari. El a adăugat că vor fi discuţii şi cu cei de la minorităţi care au în jur de 16 parlamentari.

„Dacă vom începe cu bătălii pe funcţii, dacă vom zice – ba vrem aia, ba vrem ailaltă, ba că vrem atâta la sută. Vă spun că nu s-a discutat aşa ceva. Discutăm pe programe, discutăm pe dezvoltare. Coaliţia este clară – PNL, USR-PLUS, UDMR şi de aici încolo am înţeles că e clar PMP nu a intrat în Parlament, deci rămân celelalte trei partide de dreapta cu o majoritate de 244 de deputaţi şi senatori la această oră plus 16 de la minorităţi. Deci avem o majoritate confortabilă de 260 cu aproximativ 36 de parlamentari în plus faţă de cei 234 necesari. De aici încolo vom armoniza cele trei programe de guvernare, vom sta de vorbă pe fiecare chestiune. Vom discuta despre PNRR şi sperăm ca cei de la USR-PLUS să ne accepte cât mai mult din Programul nostru pe Rezilienţă. Vom căuta să facem ceea ce e bine pentru România, pentru că nu putem duce România în criză”, a afirmat Rareş Bogdan marţi la sediul PNL.

Eurodeputatul liberal a adăugat că partidul va sta de vorbă şi cu minorităţile.

„Vom sta de vorbă şi cu minorităţile. Fac parte din poporul român. Aceasta este frumuseţea acestei ţări”, a completat Bogdan.

Rareş Bogdan: Premierul va trebui să aibă câteva ministere

„Nu am discutat despre ministere, vă spun cu toată sinceritate. Cert este că prim-ministrul va trebui să aibă câteva ministere fără de care e greu să îşi pună programul în aplicare şi aici vorbim în primul rând de Ministerul Justiţiei, în al doilea rând de Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finanţelor, pentru că sunt ministerele fără de care nicio ordonanţă de urgenţă, nicio hotărâre de Guvern nu poate pleca. Ai nevoie de avizele lor. Şi sigur Ministerul de Interne. Rămân în continuare în discuţie toate ministerele”, a afirmat Rareş Bogdan, întrebat marţi la sediul PNL dacă Ministerul Sănătăţii va fi condus de UDMR.

Eurodeputatul a mai spus că PNL nu a făcut o listă cu ministerele pe care nu le cedează, pentru că este normal să fie discuţii mai întâi cu partenerii din viitoarea coaliţie.

„Noi nu am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează, pentru că nu mi se pare că aşa trebuie să pornim în discuţie. Discuţia este ce facem în momentul în care învestim un nou Guvern. Cred că Parlamentul nou constituit va fi undeva în 21 decembrie, pentru că pe 21 expiră mandatele aleşilor actuali. Deci după data de 21 decembrie, chiar înainte de Crăciun, un nou Guvern. În cel mai rău caz, până la Anul Nou, dar eu cred că până în ajunul Crăciunului avem un Guvern nou”, a completat Bogdan.

FOTO: Mediafax

NewMoney

Recent Posts

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

11 ore ago

Bulgarii dau în judecată Gazprom pentru întreruperea livrărilor de gaze

Ministerul Energiei de la Sofia a anunţat că Bulgargaz intenţionează să declanşeze o acţiune în…

11 ore ago

Veşti bune pentru medici. Decizia luată de CNAS privind plata serviciilor medicale

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat ce decizie a luat în urma…

11 ore ago

52 de noi contractate de finanţare prin Programul Anghel Saligny, în valoare de peste 690 milioane lei

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a semnat 52 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional…

13 ore ago

Se reia programul estival de transport „Trenurile Soarelui”. Timp de trei luni, vor circula 30 de trenuri directe spre litoral

CFR Călători anunţă că se reia programul estival de transport ”Trenurile Soarelui”. Turiştii vor avea…

14 ore ago

Auchan anunță oferă mai mulți bani pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR

Auchan anunță că acordă un bonus suplimentar pentru ambalajele reciclate, pe o perioadă de 4…

14 ore ago

Acest website folosește cookies