Raiffeisen Bank lansează o nouă ofertă pentru a scăpa de creditele în franci elvețieni

Alexandra Pele 01/02/2017 | 16:36 Ştiri
Raiffeisen Bank lansează o nouă ofertă pentru a scăpa de creditele în franci elvețieni

Raiffeisen Bank lansează o nouă ofertă de conversie în lei pentru clienții cu credite în franci elvețieni care au un grad de îndatorare mai mare de 60%.

Oferta vizează reducerea soldului cu 25%, conversia în lei a împrumutului la cursul BNR din ziua conversiei, o dobândă fixă de 4,5% pe an timp de cinci ani și una ancorată la ROBOR pentru restul perioadei.

„Oferta vine din start cu o reducere de 25% a datoriei principale, o dobândă fixă în primii cinci ani, iar pentru restul perioadei, dobânda va fi variabilă (ROBOR la 3 luni + 3%)”, anunță banca.

Oferta este valabilă pentru creditele în franci elvețieni cu garanție imobliară care nu înregistrează întârzieri mai mari de 90 de zile la plata ratelor. Cererile se pot depune până la finele lunii aprilie.

Portofoliul de credite în franci elvețieni al Raiffeisen se ridică la echivalentul a 210 milioane de euro, numărul de credite fiind în prezent de aproximativ 5.600. Dintre acestea, peste 30% au fost restructurate până acum prin diferite metode, inclusiv conversii cu discount la principal, informează banca.

 


FOTO: Raiffeisen

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.