Raed Arafat lansează un nou avertisment. Fără petreceri și dansuri în perioada Sărbătorilor de iarnă!

Elena Marinescu 14/12/2020 | 21:22 Ştiri
Raed Arafat lansează un nou avertisment. Fără petreceri și dansuri în perioada Sărbătorilor de iarnă!

Șeful DSU Raed Arafat a explicat luni seara mecanismul prin care mai multe localităţi au ieşit din carantină. Totodară, el a avertizat că poliția va lua cele mai serioase măsuri dacă se vor confirma petreceri organizate în perioada sărbătorilor de iarnă, cu încălcarea regulilor anti-COVID.

„S-a văzut că 14 zile nu sunt suficiente (pentru o reducere a ratei de infectare care să facă posibilă ieşirea din carantină a unei localităţi, n.r.). Au fost necesare între 21 şi 29 de zile. Acest lucru nu putea avea loc decât cu sprijinul populaţiei.

Vreau să mulţumesc celor care au participat cu noi în acest efort. Sibiu a intrat în carantină pe 16 noiembrie cu 13,43 la mie şi a ieşit în 13 decembrie, cu 4,86 la mie. La Zalău, s-a intrat cu 9,96 şi s-a ieşit cu 3,52. Similar, la Bistriţa, la Baia Mare”, a menţionat Raed Arafat într.un interviu la Antena3.

Întrebat cum ar trebui românii să petrească sărbătorile de iarnă, șeful DSU a precizat: „Cât mai puţin contact, cât mai puţină mobilitate şi respectarea regulilor cu portul măştii şi distanţarea. Astea sunt cele mai importante lucruri.

Am văzut că se fac invitaţii la petreceri, că ‘Veniţi că noi organizăm petrecere şi va fi discretă şi nu va observa nimeni’. Nu există aşa ceva. Sunt convins că cei de la ordine publică vor lua măsurile cele mai serioase. E cel mai periculos să organizăm petreceri şi dansuri în perioada sărbătorilor de iarnă”.

Până luni, 14 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 559.587 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 460.780 de pacienți au fost declarați vindecați. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.379. Dintre acestea, 1.289 sunt internate la ATI.