Raed Arafat acuză ROMATSA că nu deschide aeroporturile pentru urgențe medicale

NewMoney 02/07/2019 | 14:57 Ştiri
Raed Arafat acuză ROMATSA că nu deschide aeroporturile pentru urgențe medicale

Raed Arafat a declarat că în curând va fi lansată o nouă bază aeriană la Jibău, care va eficientiza intervenţia în cazul urgenţelor medicale. Şeful DSU a mai spus unele aeroporturi sunt închise seara, iar angajaţii refuză să-l deschidă pentru urgenţele medicale.

„Vor fi trei elicoptere în zona Ardeal. Avem elicopterele Galaţi-Iaşi, avem Constanţa, Bucureşti, Craiova, Arad va fi cel de la Jibău şi, bineînţeles, Târgu Mureş”, a menţionat Arafat, citează Mediafax.

Şeful DSU a declarat că o problemă cu care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă se confruntă este închiderea aeroporturilor seara, ceea ce îngreunează transportul pacienţilor care necesită transferuri în ţară.

„Există multe localităţi cu aeroport lângă ele. Una dintre problemele cu care ne confruntăm este că multe dintre aceste aeroporturi se închid seara, iar problema majoră este că de multe ori ROMATSA (Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian n.r.)refuză să vină să deschidă aeroportul pentru o misiune medicală. Nu toţi, unele zone”, a spus Arafat.

Sursa citată a declarat că deschiderea unui aeroport mic pentru urgenţe trebuie să fie obligatorie.

„Dacă vrem să folosim acest sistem, trebuie să ajungem să fim clari că deschiderea unui aeroport mic pentru urgenţa medicală trebuie să fie obligatorie, nu după capul angajatului. Se întâmplă o dată pe săptămână, se întâmplă o dată la două săptămâni, nu poţi să spui „nu pot să deschid aeroportul, ca să vină avionul să ia pacientul”, preciează şeful DSU.

FOTO: Mediafax