Radu Georgescu, cel mai cunoscut antreprenor în serie din IT, renunță la o companie pe care a fondat-o în urmă cu 25 de ani

Cristina Dobreanu 05/10/2017 | 15:00 Ştiri
Radu Georgescu, cel mai cunoscut antreprenor în serie din IT, renunță la o companie pe care a fondat-o în urmă cu 25 de ani

Antreprenorul în serie Radu Georgescu a anunțat plecarea de la GecadNet, companie pe care a înființat-o în 1992 și „cel mai lung proiect în care a fost implicat”.

Recent, GecadNet a fost preluată de integratorul de servicii IT și furnizor de servicii de training IT, Bittnet, prima companie de profil listată la bursa de la București.

„Acum este momentul pentru o nouă provocare. Orice final este un nou început”, a mărturisit antreprenorul pe pagina sa de Facebook.

Radu Georgescu pune capăt parcursului său antreprenorial, însă urmează să se concentreze pe Gecad Ventures, un fond de investiții dedicat companiilor din IT cu potențial mare de creștere.

CITEȘTE ȘI: Operațiunea „Unicornul”: care sunt detaliile nespuse ale ultimei tranzacții marca Radu Georgescu

Printre investițiile fondului se numără TypingDNA, soluție de securitate bazată pe modul în care utilizatorii apasă pe tastatură, serviciul de facturare Smart Bill sau SymphoPay, companie care propune băncilor și magazinelor o soluție de POS-uri inteligente. La începutul acestui an, Gecad Ventures și-a vândut participația în cadrul primului producător de smartwatch-uri românesc Vector Watch către americanii de la Fitbit.

Printre cele mai cunoscute exituri ale antrepreenorului român se numără vânzarea tehnologiei antivirus RAV către gigantul Microsoft, a furnizorului de soluții și servicii pentru distribuția electronică de software Avangate către San Francisco Partners sau a gecad ePaymanets (astăzi, PayU) către sud-africanii de la Naspers.

 


FOTO: Mediafax

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.