PwC: Mai multe fonduri globale şi mari investitori strategici caută să facă achiziții în România

Andreea Neferu 03/08/2017 | 18:06 Ştiri
PwC: Mai multe fonduri globale şi mari investitori strategici caută să facă achiziții în România

Omer Susli, omul de afaceri de origine turcă ce a vândut magazinele de bricolaj Praktiker către grupul britanic Kingfisher, a fost asistat în cadrul tranzacției de echipa PwC România și de firma sa afiliată de avocatură, D&B David şi Baias.

 

Echipa PwC România şi D&B David şi Baias implicată în tranzacţie a fost formată din aproximativ 10 consultanţi şi avocaţi.

„A fost o tranzacţie foarte interesantă, ce include şi preluarea unor active imobiliare deţinute de vânzători. Semnarea contractului a necesitat aproape şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării”, a declarat Anda Rojanschi, partener, D&B David şi Baias. „Tranzacția confirmă momentul bun pentru România din perspectiva pieţei de M&A, pentru că mai multe fonduri de investiţii globale şi mari investitori strategici analizează oportunităţile oferite de ţara noastră şi sunt în căutarea unor ţinte atractive de achiziţii pentru a-şi face intrarea pe piaţă sau a-şi consolida prezenţa pe plan local”, a adăugat Anda Rojanschi.

Praktiker a încheiat anul precedent cu afaceri în creștere cu 3% față de anul 2015, până la circa 137 de milioane de euro. Compania, cu 27 de magazine, are circa 1.700 de angajați, potrivit ultimelor informații.

„Din postura de consultanţi, am recomandat o procedură competitivă de vânzare, cu mai mulţi potenţiali cumpărători implicaţi în tranzacţie, ceea ce a dus la obţinerea unui preţ cât mai apropiat de obiectivele proprietarului. Sunt convins însă că suma obţinută în această tranzacţie se va reîntoarce ca investiţii în economia naţională, generând valoare adăugată şi noi locuri de muncă”, a declarat George Ureche, director, servicii de tranzacţii, PwC România.

Kingfisher este compania-mamă a Brico Depôt România.

Pe piața de bricolaj, estimată la 1,9 miliarde de euro anul trecut de compania de cercetare InterBiz Research& Consulting, Praktiker concurează cu jucători precum Dedeman, Hornbach sau Leroy Merlin.


Sursă foto: Praktiker

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.