Putin: Populația din cele patru regiuni, Herson, Zaporojie, Lugansk şi Donețk, a făcut o alegere istorică pentru generațiile viitoare – VIDEO

Andrei Dumitru 30/09/2022 | 15:38 Ştiri
Putin: Populația din cele patru regiuni, Herson, Zaporojie, Lugansk şi Donețk, a făcut o alegere istorică pentru generațiile viitoare – VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, în cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin, că populaţia din cele patru regiuni, Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk, a făcut o alegere istorică pentru generaţiile viitoare, referindu-se la rezultatul referendumurilor care, conform Rusiei, certifică dorinţa de anexare. Discursul preşedintelui rus, rostit în faţa elitei politice de la Kremlin, a început cu o întârziere de 15 minute.

”Oamenii şi-au exprimat opţiunea şi este una definitivă”, a afirmat liderul rus.

El a mai declarat că încorporarea celor patru regiuni de către Rusia este dorinţa a milioane de oameni.

Putin susţine că oamenii din Donbas au fost „victimele atacurilor teroriste inumane organizate de regimul de la Kiev”.

Putin spune că „nu urmăreşte” să se întoarcă în trecut şi să reconstruiască Uniunea Sovietică, dar susţine că nu există „nimic mai puternic decât voinţa acestor oameni de a reveni la rădăcinile lor istorice”.

Vladimir Putin solicită Ucrainei să înceteze imediat toate acţiunile militare şi războiul „pe care l-a început în 2014”.

Kievul trebuie „să revină la masa negocierilor”, spune Putin.

”Suntem deschişi la acest lucru şi am afirmat asta de multe ori”, adaugă el.

Dar autorităţile ucrainene trebuie să „respecte expresia voinţei poporului”, spune Putin, făcând referire la referendumurile false organizate în teritoriile ucrainene în ultima săptămână.

”Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele şi vom face totul pentru securitatea oamenilor”, avertizează liderul rus.

Rusia a organizat ceea ce a numit referendumuri în patru zone parțial ocupate din Ucraina – Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie – și a declarat că acestea au produs majorități covârșitoare în favoarea aderării la Rusia.

Guvernele occidentale și Kievul au declarat că voturile au fost efectuate sub coerciția ocupației, nu au fost reprezentative și au încălcat dreptul internațional.