Publi-interviu: Livrarea prin OLX îți oferă un cost preferențial, cu până la 44% mai mic pentru serviciile de livrare, iar asta îi determină pe români să cumpere sustenabil

NewMoney 30/03/2023 | 10:15 Companii
Publi-interviu: Livrarea prin OLX îți oferă un cost preferențial, cu până la 44% mai mic pentru serviciile de livrare, iar asta îi determină pe români să cumpere sustenabil

După aproximativ 20 de ani de activitate în mediul de Business din România, acumulată în companii ce activează în diverse industrii, precum Logistica, Comunicații, IoT sau Comerț, Dragoș Matei s-a alăturat familiei OLX România la începutul anului 2022, în rolul de Goods Business Manager.

NewMoney: Ce s-a intamplat în comerțul online din România în anul 2022?

Dragoș Matei: După perioada pandemiei, care a văzut o creștere fără precedent în România, în anul 2022 piața de e-commerce a înregistrat un ritm de creștere mai lent, un trend normal de reașezare la noile realități economice. Asta nu înseamnă, totuși, că nu există o creștere la nivel de piață, este doar o creștere mai lentă decât cea din timpul pandemiei.

De ce este OLX platforma ideală prin care orice vânzător poate ajunge la client?

Împreună cu echipele de Marketing și Sales, dar și prin echipele de Fraudă și Moderare, depunem eforturi zi de zi pentru a oferi atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor, un ecosistem mai simplu, mai sigur și mai rapid pentru comerțul online. De aceea credem cu tărie că, fiind cea mai mare platformă de vânzare-cumpărare din România, suntem soluția ideală pentru a vinde produse rapid, într-un mediu sigur. Încurajăm atât vânzătorii, cât și cumpărătorii, să păstreze conversația în chatul OLX și să nu își ofere datele cardului. Plata se face ramburs, la curier.

Oferiți posibilitatea de a livra prin serviciul propriu OLX. Care este beneficiul principal pe care utilizatorii îl au dacă aleg aceasta opțiune?

Livrarea prin OLX îți oferă un cost preferențial, cu până la 44% mai mic pentru serviciile de livrare Fan Courier și Poșta Română. În plus, economisești banii pe care îi cheltui în mișcare. Poți expedia sau primi lucruri de la orice distanță. Vei ști întotdeauna unde este pachetul pe care îl trimiți sau îl aștepți. Curierul face calea între vânzător și cumpărător, deci ești scutit de călătorii și întâlniri, fără trafic și fără stres.

Vânzătorul poate trimite produsul cu serviciul de livrare, astfel încât cumpărătorul să îl poată verifica înainte de plată.

De asemenea, până pe 10 aprilie, derulăm un concurs pentru toți cumpărătorii care aleg serviciul de Livrare prin OLX. Punem în joc 1055 de premii iar premiul cel mare este de 15.000 de euro. Tot ce trebuie să faci este că cumperi cu livrare prin OLX și ești înscris automat în una dintre tragerile la sorți din concurs.

Care sunt cele mai căutate categorii de produse pe platforma OLX Romania?

Platforma OLX reprezintă o radiografie a țării din punct de vedere al obiceiurilor de consum ale românilor, fiind una dintre cele mai tranzitate platforme de pe piața locală de anunțuri generaliste. Sigur, găsim listări de produse din toate categoriile de consum, însă în ultimul timp observăm un interes crescut pentru zona de modă și frumusețe.

Consumatorii optează tot mai des pentru haine de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce priveşte brandurile de lux, unul dintre motive fiind și creşterea preţurilor care are un impact vizibil şi pe piaţa de fashion. Însă, în plus fața de avantajul de preț, slow-fashion-ul contribuie activ la un viitor mai sustenabil. Potrivit studiilor, moda de consum generează 10 % din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivel mondial, adică mai mult decât toate zborurile internaționale și transporturile maritime la un loc.

Ne bucurăm să observăm, așadar, că utilizatorii OLX sunt interesați îndeosebi de a da o a doua șansă obiectelor de fashion – inclusiv atunci când vine vorba despre piese de designer, piese de colecţie care trec testul timpului. În special reprezentanţii Generaţiei Z înţeleg importanţa modei sustenabile.