PSD a scăzut semnificativ în sondaje. PNL, pe primul loc în preferințele alegătorilor la europarlamentare

NewMoney 05/04/2019 | 14:27 Ştiri
PSD a scăzut semnificativ în sondaje. PNL, pe primul loc în preferințele alegătorilor la europarlamentare

Doar 21,5% dintre români ar vota cu PSD, dacă alegerile europarlamentare ar avea loc astăzi, procent care îi plasează pe social-democrați în urma PNL-ului în preferințele alegătorilor, arată un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM. Românii vor merge la vot pe 26 mai pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European.

Potrivit sondajului, liberalii sunt favoriți în alegerile pentru Parlamentul European, PNL fiind preferat de 25,2% dintre respondenți. Partidul condus de Ludovic Orban a crescut cu aproape trei procente în sondaje în ultimele luni, de la 22,6% cât obținea în februarie.

Pe de altă parte, PSD a scăzut în sondaje, și ar fi obținut doar 21,5% din voturi, în scădere de la 22,7% cât înregistra în urmă cu două luni.

Alianța 2020 USR-PLUS, se află pe locul al treilea, cu aproape 18 procente, urmată de ALDE, cu 12,7%, în timp ce partidul lui Victor Ponta, Pro România, a scăzut cu mai mult de 2 procente, la 11,2%. UDMR a depășit pragul de 5%, în timp ce candidații PMP se apropie și ei de acest procent.

În perioada 23-26 mai, cetăţenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfăşura pe 26 mai.

Este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European, după scrutinele din 2007, 2009 și 2014.