Provincia a intrat în vizorul dezvoltatorilor de locuințe

Andreea Neferu 26/05/2017 | 11:47 Ştiri
Provincia a intrat în vizorul dezvoltatorilor de locuințe

Orașele din provincie devin din ce în ce mai atractive pe harta investițiilor în rezidențial. Cluj-Napoca, Brașov și Constanța sunt doar câteva dintre piețele către care dezvoltatorii imobiliari se uită cu atenție.

Capitala nu mai este văzută drept cea mai importantă piață pentru investiții în imobiliare, dezvoltatorii deschid porțile spre construirea unor locuințe noi şi în provincie, ajutați de cererea tot mai mare. După Bucureşti, pe harta celui mai atractiv oraş pentru construirea unor noi ansambluri este Cluj-Napoca, unde piața imobiliară este similară cu cea din Capitală atât din punct de vedere al prețurilor pe metrul pătrat cât şi din punct de vedere al cererii pentru locuințe noi, potrivit reprezentanților Târgului Imobiliar Național (tIMOn), ce are loc în perioada 25-28 mai în București. 

Unul dintre dezvoltatorii care a construit în Bucureşti locuințe noi şi care a decis să investească acum în alt oraş este Onix. Dezvoltatorul vinde la tIMOn locuințe în Mamaia Nord, prin proiectul Onix Blue Mamaia Nord, în total fiind vorba despre 400 de garsoniere şi apartamente cu 2 camere dispuse în cinci blocuri.

Braşovul este un alt oraş pe care dezvoltatorii l-au ales pentru construcția de locuințe în provincie. Printre proiecte se numără Bobâlna Residence cu 16 unități, Braşov One and Only cu 16 apartamente şi Transilvania Residence cu 46 de apartamente. Tot în orașul de sub Tâmpa, Signature Real Estate, dezvoltator cu capital româno-anglo-american, finalizează construcția unui ansamblu de 195 de apartamente în toamna anului 2017, după o investiție de 14 milioane de euro.

La tIMOn mai sunt prezentate și două proiecte în Cluj, unul de 260 de apartamente ce urmează a fi construit de un dezvoltator belgian și altul de 120 de apartamente, ce va fi construit de un dezvoltator român. În Constanța, dezvoltatorul spaniol Gran Via dezvoltă un ansamblu de 250 de apartamente.


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.