Proprietățile din România ale Immofinanz au generat venituri de 12 milioane de euro în primul trimestru

Andreea Neferu 30/05/2018 | 15:52 Ştiri
Proprietățile din România ale Immofinanz au generat venituri de 12 milioane de euro în primul trimestru

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri din închiriere de 11,9 milioane de euro pe piața locală. Suma reprezintă echivalentul a 20,2% din totalul veniturilor din chirii obținute de grup anul trecut.

Proprietățile Immofinanz din România, printre care se numără și birourile Bucharest Corporate Center, Victoria Park și Metroffice sau centrele comerciale Vivo!, reprezintă 19,3% din portofoliul total al companiei. Cele 64 de proprietăți din România au o valoare de piață de 809,3 milioane de euro.

Valoarea totală a investițiilor finalizate în România este de 622,3 milioane euro și cuprinde nouă clădiri de birouri (14,6% din portofoliul total al companiei pe segmentul clădiri de birouri) și șase proprietăți comerciale (23,1% din portofoliul total al companiei pe segmentul retail).

Pe parcursul primului trimestru, rata de ocupare a portofoliului din România a ajuns la 95,5%, în ușoară creștere de la 94,6% la finalul lui 2017.

Immofinanz a vândut anul trecut două terenuri din București și Voluntari și anunța la finalul lui 2017 că se pregătește să semneze o tranzacție pentru un al treilea teren, aflat în centrul Capitalei.

Cele trei proprietăți, cu o suprafață totală de 36.000 de metri pătrați, fac parte din portofoliul companiei rezidențiale Adama, controlată de Immofinanz începând din 2011. Numele cumpărătorilor și valoarea tranzacțiilor nu au fost dezvăluite.

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.