Proprietarii McDonald’s România cumpără o clădire de birouri în București

Andreea Neferu 05/05/2017 | 14:16 Ştiri
Proprietarii McDonald’s România cumpără o clădire de birouri în București

Hili Properties, compania soră a Premier Restaurants România, care deține restaurantele McDonald’s în România, a finalizat achiziționarea clădirii de birouri ART Business Center din București, pe care a plătit peste 30 de milioane de euro.

Clădirea de birouri, inaugurată în 2013, a fost dezvoltată de omul de afaceri român Ion Chirescu, unul dintre cei mai discreți investitori din piața imobiliară.

Situată în nordul Bucureștiului, proprietatea cu nouă etaje are 18.600 de metri pătrați de suprafață închiriabilă și 407 locuri de parcare la subteran.

Hili Properties și Premier Restaurants România fac parte din Hili Ventures, un grup divers de companii cu sediul în Malta.

În prezent, spațiul este închiriat în proporție de 100%, principalul chiriaș al ART Business Center fiind Ponderas Academic Hospital, care a fost preluat recent de Regina Maria, al doilea cel mai mare grup de clinici private din România. Intesa San Paolo Bank este al doilea cel mai mare chiriaș al ART Business Center, cu sediul central în clădire. Bet Active Concept, Kinetic Sport Medicine, Daas Impex, Topanel și Samsung ocupă, de asemenea, spațiu în ART Business Center.

„Această achiziție este parte din strategia noastră de a include în portofoliul internațional imobile comerciale de înaltă calitate, din orașe aflate în plină dezvoltare. Prin contracte de închiriere pe termen lung, chiriași importanți și un randament atractiv, ART Business Center dispune de toți factorii cheie strategici care îl transformă într-o investiție adecvată pentru noi. ART Business Center nu numai că adaugă o valoare semnificativă portofoliului nostru, evaluat acum la aproape 100 de milioane de euro, dar ne extinde în același timp amprenta asupra României. România este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa și o piață în care grupul nostru, Hili Ventures, are deja o prezență extinsă”, explică Margrith Lutschg Emmenegger, Hili Properties Chair și Chief Executive Officer.

Hili Properties, divizia de real estate a companiei Hili Ventures, deține și administrează proprietăți comerciale pentru închiriere în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul companiei cuprinde clădiri de afaceri, spații de birouri și spații în care funcționează restaurante McDonald’s. Restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital plc, divizia McDonald’s a Hili Ventures. Premier Capital plc, prin filiala Premier Restaurants România, operează 68 de restaurante McDonald’s la nivel național.


FOTO: officefinder.ro

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.