Proprietarii Dedeman se uită către producătorul de cărămizi Cemacon. Dragoș Pavăl, propus ca administrator

Andreea Neferu 08/02/2017 | 12:18 Ştiri
Proprietarii Dedeman se uită către producătorul de cărămizi Cemacon. Dragoș Pavăl, propus ca administrator

Dragoș Pavăl, unul dintre proprietarii celei mai mari afaceri antreprenoriale din România, retailerul de bricolaj Dedeman, se află pe lista de propuneri pentru postul de administator în consiliul de administrație al producătorului de cărămizi Cemacon.

Alături de Pavăl, printre propuneri se numără și Rudolf Vizental, de la Casa de Insolvență Transilvania (CITR) și Grigore Chiș, din partea BRK Financial Group, potrivit unor informații publicate pe site-ul Cemacon. Noii membri ai consiliului de administrație ar urma să fie validați pe 20 februarie.

Nominalizarea lui Pavăl vine în contextul în care, ieri, fondul de investiții finlandez KJK Fund și-a lichidat deținerea de aproape 28% pe care o avea în cadrul Cemacon prin intermediul subsidiarei KJK Cărămidă, după ce intrase în acționariatul producătorului de cărămidă în 2013. Numele cumpărătorului acestor acțiuni nu a fost făcut public încă. În afară de fondul KJK, în acționariatul Cemacon figurau la finalul anului trecut Business Capital for Romania-Opportunity Fund (cu o deținere de 27,9%), controlat de grupul austriac Erste și Florin Pogonaru; Consultanță Andrei&Andrei (15,4%), controlată de Andrei Cionca, care deține și CITR; respectiv BRK Financial Group (14,6%), potrivit datelor de la Bursa de Valori București.

Citiți și: Ce stă în spatele deciziei fraților Pavăl de a investi în real estate

Cemacon, unul dintre cei mai mari producători de cărămizi din România, a înregistrat anul trecut afaceri de 86,8 milioane de lei, în creștere cu 28% față de 2015, în timp ce profitul net a avansat de peste șase ori, la 5 milioane de lei. Tot anul trecut, Cemacon a vândut două terenuri cu o suprafață totală de 2,5 hectare către Dedeman, pentru aproximativ 5 milioane de lei.

Recent, în piață au apărut informații potrivit cărora frații Pavăl ar urma să preia și complexul de birouri AFI Park, aflat în portofoliul israelienilor de la AFI, după ce anul trecut, cele două părți au semnat o scrisoare de intenție privind această tranzacție. Informația nu a fost însă confirmată până la acest moment nici de frații Pavăl, nici de AFI. „Tranzacția ar urma să se finalizeze în martie”, au spus pentru NewMoney surse din piață.

Citiți și: Tranzacție de proporții în imobiliare: frații Pavăl vor să cumpere birourile AFI din Cotroceni

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.