Proprietarii Dedeman cumpără o clădire de birouri estimată la peste 120 de milioane de euro

NewMoney 22/04/2019 | 11:05 Ştiri
Proprietarii Dedeman cumpără o clădire de birouri estimată la peste 120 de milioane de euro

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără complexul de birouri The Office din Cluj-Napoca, tranzacție ce va fi finalizată la finalul lunii mai, scrie Profit.ro, care estimează prețul achiziției la peste 120 de milioane de euro. 

Grupul de investiții NEPI Rockcastle, care deține clădirea în coproprietate cu omul de afaceri Ovidiu Șandor, urmează să vândă toate proprietățile de birouri de birouri pe care le deține în România, evaluate la peste 380 milioane euro, mai scrie Profit.ro.

Clădirea are o suprafață de aproximativ 60.000 mp daţi în folosinţă, spațiu în care lucrează în prezent peste 5.000 de oameni. The Office este închiriată în acest moment de companii precum Deloitte, Ernst&Young sau MOL, care plătesc în  total o chirie ce depășește 5 milioane de euro pe an.

În urmă cu două săptămâni, frații Pavăl au depus și o ofertă pentru achiziția fabricii de hârtie Letea, din Bacău, aceasta fiind acceptată de lichidatorul Sierra Quadrant.

„În şedinţa de vineri a fost acceptată oferta depusă de compania Dedeman pentru activele imobiliare ale fabricii. Urmează procedura de supraofertare. Este un teren avantajos, deoarece este într-o zonă industrială, unde se pot obţine autorizaţii uşor”, a declarat pentru Ziarul de Bacău Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Proprietarii Dedeman vor prelua rămășitele fabricii de hârtie, înființată în urmă cu 140 de ani și devenită cel mai mare producător de hârtie din sud-estul Europei. În ultimii ani o bună parte din clădirile vechi ale fabricii, care are un domeniu de peste 40 de hectare, au fost demolate.