Propagandă rusă: Viorica Dăncilă este omul politic al momentului și cel mai probabil candidat la președinția României

NewMoney 01/03/2019 | 14:35 Ştiri
Propagandă rusă: Viorica Dăncilă este omul politic al momentului și cel mai probabil candidat la președinția României

Viorica Dăncilă este lăudată de Sputnik, agenţia de stat a Rusiei, după ce Guvernul român a trimis un comunicat cu privire la discuția avută, joi, de premier cu vicepreședintele SUA, Mike Pence. „Viorica Dăncilă, succes internațional care răstoarnă toate calculele!”, titrează portalul ro.sputnik.md.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut joi o convorbire telefonică cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence cu privire la parteneriatul strategic dintre cele două țări şi l-a invitat pe acesta să facă o vizită în România. La scurt timp după ce guvernul a confirmat discuția, Sputnik a publicat un articol în care vorbește despre un „succes diplomatic important”.

„Este un nou succes diplomatic al premierului, care mai face astfel un pas spre ceea ce Sputnik a anunțat în repetate rânduri: Viorica Dăncilă este nu numai omul politic al momentului, dar și cel mai probabil candidat la președinție”, scrie versiunea în limba română a agenţiei de stat a Rusiei.

De asemenea, Sputnik transmite că premierul a reconfirmat importanţa acordată de Guvernul României consolidării relaţiei transatlantice, „obiectiv urmărit constant de ţara noastră”.

„Vestea anunțată de Dăncilă răstoarnă calculele președintelui și ale celor care atacă de la începutul președinției rotative Guvernul și Coaliția, subminând eforturile Executivului – prin blocarea bugetului, a completării Guvernului, atacuri permanente la CCR, acțiuni mediatice și demersuri ostile la instituțiile europene, manifestări în stradă și felurite denigrări”, mai transmite portalul.

La finalul articolului, Sputnik a ajuns la concluzia că: „Viorica Dăncilă este nu numai omul politic al momentului, dar și cel mai probabil candidat, cu șanse de reușită, la președinția României”.

Comunicatul guvernului:

 

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut astăzi, 28 februarie 2019, o convorbire telefonică cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Cu acest prilej, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia pentru relaţia bilaterală excelentă şi pentru evoluţiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulţumiri vicepreşedintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar şi în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluţiilor curente din mediul de securitate. Totodată, a accentuat importanţa dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanţa acordată de Guvernul României consolidării relaţiei transatlantice, obiectiv urmărit constant de ţara noastră.

De asemenea, în discuţie au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internaţională. În vederea aprofundării relaţiei bilaterale şi a dialogului politic, Prim-ministrul României a adresat invitaţia vicepreşedintelui SUA de a vizita ţara noastră”, anunţă Guvernul potrivit News.ro.

La rândul său, vicepreşedintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relaţiei cu SUA, remarcând contribuţiile semnificative ale ţării noastre în plan bilateral şi multilateral.

Totodată, înaltul oficial american a evidenţiat importanţa acordată de Administraţia SUA obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

De asemenea, a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.