(Proiect special) Care sunt noile perspective ale fondului de investiții româno-kazah în valoare de un miliard de dolari

NewMoney 10/10/2018 | 13:01 Companii
(Proiect special) Care sunt noile perspective ale fondului de investiții româno-kazah în valoare de un miliard de dolari

Înființarea fondului de investiții ro­mâno-kazah ar putea fi anunțată în curând, conform ultimelor declarații oficiale. Fondul, care va juca un rol important în strategia de dezvoltare a KMG International (fostul Grup Rompetrol), va avea o capitalizare de până la un miliard de dolari.

Acest articol a apărut în numărul 50 (8 – 21 octombrie) al revistei NewMoney

Săptămâna trecută, o delegație a Româ­niei a mers în Kazahstan pentru a parti­cipa la lucrările Comisiei Mixte româno-kazahe de colaborare economică și teh­ni­co-științifică, ale Forumului de Afaceri Kazahstan – România de la Astana, ale Conferinței și Expoziției Internaționale de petrol și gaze KIOGE 2018 și ale Forumului de Afaceri pe sectorul de petrol și gaze de la Almaty.

„România poate reprezenta o poartă de acces a resurselor energetice semnificative ale Republicii Kazahstan, cel mai mare producător de petrol din Asia Cen­trală, către piața Uniunii Europene. Inte­resul companiilor româneşti din indus­tria petrolieră şi a serviciilor conexe de a exporta echipamente specifice pentru activităţile din acest sector, precum şi de a dezvolta parteneriate cu companiile kazahe, dar și interesul exprimat de par­tea kazahă privind intenția de a dezvolta o colaborare în domeniul nuclear, în principal în domeniul aprovizionării cu uraniu și al componentelor de combustibil nuclear, reprezintă doar câteva dintre temele abordate în cadrul discuțiilor dintre cele două părți“, a declarat Robert Tudorache, secretarul de stat în Ministerul Energiei. În acest context, un alt su­biect discutat cu cei din Kazakhstan a fost și înființarea fondului de investiții româno-kazah, un par­teneriat strategic care ar putea fi anun­țat în curând.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.