Proiect: Cum poți primi 7350 de euro de la stat dacă ai minimum 3 copii

NewMoney 05/02/2020 | 10:37 Ştiri
Proiect: Cum poți primi 7350 de euro de la stat dacă ai minimum 3 copii

Parlamentarii de la UDMR au propus un proiect de lege care ar acorda 35.000 de lei nerambursabili familiilor cu cel puțin trei copii care au nevoie de un autoturism mai incăpător. Propunerea a fost introdusă pentru dezbatere la Senat și s-ar aplica de la 1 iulie 2020 doar pentru persoanele fizice.

„Avand în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente în vederea stimulării natalității pentru stoparea crizei demografice din România și totodată necesitatea stimulării achiziționării unor autovehicule noi de minim 7 locuri, mai puțin poluante, se impune adoptarea programului „UN AUTOTURISM PENTRU FIECARE FAMILIE”, vizează facilitarea accesului persoanelor fizice care au în întreținere/îngrijire 3 sau mai mulți copii, la fmantari nerambursabile pentru achiziționarea de autoturisme noi cu poluare redusă EURO5 sau EURO6″, arată inițiatorii în expunerea de motive.

Legea ar putea să se aplice de la 1 iulie

Conform prevederilor, începând cu 1 iulie 2020 persoanele fizice care au 3 copii sau mai mulți în întreținere sau îngrijire vor putea accesa o suma de 35.000 de lei (~7350 de euro) pentru a cumpăra o mașină. Banii se acordă, însă, doar pentru un autovehicul cu 7 locuri!

„Consideram că lipsa unei oferte de finanțare adecvate familiilor numeroase în ceea ce privește sectorul auto, afectează nivelul de trai al populației. De cele mai multe ori, alegerea unei mașini are la bază raționamente estetice și financiare. Însă atunci când apar copiii, contează foarte mult alegerea unei mașini care asigură atât confortul cât și siguranța pentru întreaga familie. În funcție de nevoi și scopul utilizării, mașina poate fi cel mai bun partener, mai ales dacă familia este mai numeroasă și este nevoie de o mașină care poate oferi un spațiu generos și un confort sporit”, mai spun semnatarii Programului de finanțare „Un autoturism pentru fiecare familie”.

Propunerea legislativă nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare este nevoie de votul senatorilor, al deputaților, de promulgarea Președintelui României și de publicarea în Monitorul Oficial.


Sursa: e-juridic