Profluo ajunge la o investiție totală de 625.000 de euro, la mai puțin de un an de la prima rundă seed

Andrei Dumitru 05/04/2023 | 12:08 Ştiri
Profluo ajunge la o investiție totală de 625.000 de euro, la mai puțin de un an de la prima rundă seed

Profluo, startup care construiește tehnologie bazată pe machine learning pentru automatizarea procesării de documente contabile, a ajuns la un total al investițiilor de 625.000 de euro la mai puțin de un an după finalizarea primei runde de seed investment.

Alături de Early Game Ventures (earlygame.vc), principalul finanțator al start-up-ului, s-au alăturat recent o serie de angel investors printre care Bogdan Stanciu și Andreea Pipernea din comunitatea Bravva Angels și Cătălin Madan.

„Fondat de specialiști cu experiență în soluții de automatizare a procesării de documente de orice tip, Profluo are un focus puternic pe documentele contabile, reușind să ajungă în prezent la o viteză de procesare de sub 5 secunde pentru fiecare factură, acuratețea procesării automate fiind de 90%”, transmite compania.

După ce s-a concentrat inițial pe dezvoltarea produsului, Profluo a reușit în ultimul an să accelereze vânzările. Astfel, în ultimele 7 luni compania și-a crescut veniturile cu 400%, pe fondul triplării echipei de vânzări.

Compania are în plan să dubleze echipa tehnică în acest an și să își concentreze eforturile către a sprijini companiile românești să absoarbă fondurile europene pentru digitalizare. Compania a început deja să încheie parteneriate cu diferite organizații tehnologice cu scopul de a încapsula tehnologia Profluo în soluții de procesare robotizată a facturilor.

„Folosind două motoare proprii de machine learning, antrenate pe un număr de peste un milion de documente reale, Profluo nu numai că citește cu lux de amănunte toate detaliile din documente și le validează exact ca un contabil uman, dar poate învăța foarte rapid să propună cum trebuie introduse documentele în orice sistem contabil, fie că este vorba de contabilitate de gestiune, financiară sau managerială”, transmite compania.

Tehnologia vine în ajutorul tuturor profesioniștilor care trebuie să proceseze un volum mare de documente, precum contabilii care au de înregistrat manual sute sau chiar mii de facturi în fiecare lună sau gestionarii care introduc în sistemele informatice mișcări de stocuri pe baza facturilor.

Profluo a fost fondată în 2016, de către Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, ambii executivi cu experiență în domeniul dezvoltării de sisteme pentru automatizarea proceselor financiar-contabile.