Profitul Alro s-a triplat în primul trimestru

Emil Popescu 15/05/2017 | 15:27 Ştiri
Profitul Alro s-a triplat în primul trimestru

Creşterea cotaţiilor aluminiului pe bursa de metale de la Londra şi suplimentarea cantităţilor procesate au majorat profitului net al Alro Slatina de la 27 milioane lei în primul trimestru din 2016 la 78 milioane lei în ianuarie-martie 2017.

Cifra de afaceri a companiei a fost de 634 de milioane de lei, faţă de 564 de milioane de lei în perioada similară din 2016.

„Marjele de profitabilitate au crescut vizibil, la fel şi abilitatea companiei de a genera lichiditate. Am realizat deja o parte semnificativă a profitului net bugetat pentru anul în curs, iar condiţiile actuale de piaţă ne fac să fim încrezători privind restul anului”, a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Pe bursa londoneză, media în perioada ianuarie-martie 2017 a fost de 1.851 dolari/ tona de aluminiu, faţă de 1.516 dolarai/tonă la începutul anului precedent.

Veniturile Alro din vânzările de aluminiu primar au crescut cu 9%, iar livrările de aluminiu procesat au avansat mai alert (cu 16%).

Compania are pentru 2017 un buget de 41 milioane dolari pentru investiţii destinate modernizării tehnologice şi creşterii eficienţei operaţionale.

Anul trecut, Alro a avut un profit net de 67 de milioane de lei, după patru ani consecutivi de pierderi.

Acţionarul majoritar al producătorului de aluminiu este compania Vimetco, înregistrată în Olanda şi controlată de omul de afaceri rus Vitali Machitski.

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.