Profi taie panglica pe trei noi magazine. „Vrem să accelerăm ritmul de creștere”

Andreea Neferu 19/01/2017 | 19:16 Ştiri
Profi taie panglica pe trei noi magazine. „Vrem să accelerăm ritmul de creștere”

Retailerul Profi, recent preluat de fondul de investiții Mid Europa Partners, a inaugurat joi primele trei magazine de anul acesta, la Răzvad (județul Dâmbovița), Bacău și Jebel (județul Timiș), ajungând astfel la o rețea de 504 de unități.

Magazinul din Bacău a fost deschis în format City, în timp ce celalte două unități vor funcționa în formatul Loco.

Profi este unul dintre cei mai extinși și activi retaileri din România, anul trecut inaugurând 134 de magazine. ”În acest an, Profi vizează accelerarea ritmului de creștere, estimând un număr de inaugurări cel puțin egal cu cel de anul trecut, atât în noi localități urbane și rurale, cât și în zonele în care rețeaua este deja prezentă, inaugurări împărțite în mod egal între cele trei formate pe care le operează: Loco, City și Standard”, potrivit reprezentanților Profi.

Rețeaua de magazine a fost protagonista celei mai mari tranzacții din retailul românesc, după ce fondul de investiții Mid Europa Partners a semnat un acord de preluare a Profi de la fondul Enterprise Investors, pentru 533 de milioane de euro.

Profi, care are peste 11.500 de angajați, estima recent venituri de 800 de milioane de euro în 2016.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.