Retailerul Profi își mută birourile în clădirea Anchor Plaza din zona Lujerului

Andreea Neferu 13/08/2018 | 16:47 Ştiri
Retailerul Profi își mută birourile în clădirea Anchor Plaza din zona Lujerului

Rețeaua de supermarketuri Profi a închiriat 800 de metri pătrați în clădirea de birouri Anchor Plaza din București, deținută de compania turcă Anchor Grup, care controlează și centrele comerciale București Mall și Plaza România.

”Ne relocăm sediul secundar din București într-o zonă în plină dezvoltare (…)”, a declarat Gaetan Pacton, director expansiune al Profi. Tranzacție de închiriere a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară JLL România.

Anchor Plaza, situată în apropiere de zona Lujerului și de mallul Plaza România, are 12 etaje supraterane, iar Profi va ocupa al cincilea etaj al imobilului. Printre ceilalți chiriași ai clădirii se numără Bertrandt, Pole to Win, GfM Research Adobe, Euroweb, Caroli Foods, Credit Europe Bank, LC Waikiki, Marks & Spencer, Securitas, Essilor și Polisano. Rata de ocupare a clădirii este de aproximativ 85%.

”Anchor Plaza este amplasată în zona de Vest a Bucureștiului, aflată în plină dezvoltare și care în scurt timp va deveni unul dintre cele mai importante hub-uri de afaceri din România, fiind în topul preferințelor companiilor care caută spații de birouri”, a declarat Mădălina Marinescu, consultant în cadrul departamentului birouri al JLL.

Profi, rețea deținută de fondul de investiții Mid Europa Partners, avea la finalul primului trimestru al acestui an 741 de magazine.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.