Ştiri

Prof. dr. Dorel Săndesc a fost desemnat medicul anului

Un an al recunoașterii pentru Dorel Săndesc, șeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara – a fost desemnat medicul anului 2022 de un juriu internațional. Săndesc dedică premiul Eroilor Revoluției din 1989.

Considerat unul dintre cei mai buni specialiști ATI din lume, profesorul doctor Dorel Săndesc a fost desemnat de un juriu internațional „Medicul anului 2022” în cadrul Galei Romanian Healthcare Awards (RHA). El conduce în calitate de președinte și Asociația pentru ATI „ Aurel Mogoșeanu” cu care a câștigat premiul Campania Anului pentru proiectele majore de voluntariat (Maratonul vaccinării, Caravanele medicale și educaționale organizate pentru persoane și grupuri vulnerabile – zone izolate, cămine de bătrâni, azil de noapte, închisori, cartiere mărginașe. De asemenea, Secţiei ATI pe care Săndesc o conduce din 2002 i-a revenit trofeul pentru Cea mai bună echipă medicală a anului.

„Făcându-ne treaba este felul nostru de a onora memoria Eroilor Revoluției de la Timișoara. Dedic aceste performanțe întregului personal medical din Timișoara! Îmbrățișez cu drag sutele de voluntari (asistente medicale, studenți, rezidenți, medici specialiști și primari, cadre didactice ale UMF „V. Babeș”- de la asistenți la profesori universitari -, personal DSP, ISU, STS, Prefectură, Consiliul Județean, Primărie) care, prin dăruire, devotament și solidaritate, au contribuit la realizarea unor proiecte extraordinare, ce au inspirat întreaga țară!”, a transmis profesorul doctor Dorel Săndesc.

Distincția vine la 10 ani după ce, în 2012, Săndesc s-a numărat printre singurii trei medici din Europa aleși în conducerea mondială a Federației Mondiale a Societăților de Anestezie, cea mai mare organizație științifică în zona de ATI.

Dorel Săndesc a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” Cluj-Napoca, în 1985, iar din 2002 este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea ATI. Tot din 2002 este şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalulului Clinic Județean de Urgență Timișoara şi preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Din 2020, este preşedintele Comisiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Ministerului Sănătăţii. Predă, ca profesor universitar de ATI, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, unde este şi prorector Dezvoltare Academică şi director al Departamentului X – Chirurgie II. Conduce, ca vicepreşedinte, Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă şi, ca preşedinte, Asociaţia pentru Anestezie şi Terapie Intensivă „Aurel Mogoşeanu” Timişoara.

NewMoney

Recent Posts

Nou val de praf saharian deasupra României

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

11 minute ago

Bucharest Tech Week aduce în prim plan speakeri mondiali de elită la cele cinci summituri de business – Parteneriat

În perioada 10 - 14 iunie, Bucharest Tech Week va găzdui cinci summituri de business,…

2 ore ago

Biden impune Chinei taxe vamale de 100% pentru a proteja producția locală. Când se vor vedea efectele pentru companii?

Politicilor de susținere prin finanțare pentru industria locală americană li se adaugă măsuri  de protecție…

3 ore ago

Piața românească de investiții imobiliare a încheiat primul trimestru din 2024 cu tranzacții de 202 milioane de euro

Primul trimestru din 2024 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de 202 milioane…

3 ore ago

Lucrări de reparaţii la reţeaua de termoficare din Capitală. Sute de blocuri rămân fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, marţi, lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe…

4 ore ago

Ryanair înregistrează un profit record și anunță că numărul de pasageri a depăşit nivelul pre-COVID

Compania de transport aerian low-cost Ryanair a raportat luni cel mai bun profit anual al…

4 ore ago

Acest website folosește cookies