Ştiri

Producătorul ușilor și ferestrelor QFort investește peste 20 milioane euro într-o nouă fabrică lângă Craiova

Casa Noastră, producătorul uşilor şi ferestrelor QFort şi unul dintre cei mai mari producători de soluţii de tâmplărie termoizolantă din Europa Centrală şi de Est, investeşte peste 20 milioane euro într-o nouă fabrică lângă Craiova, în judeţul Dolj. În noua unitate de producţie vor lucra peste 200 de angajaţi. Compania obţine un ajutor de stat de peste 9 milioane euro.

Acordul de finanţare pentru ajutorul de stat a fost obţinut de Casa Noastră – QFort la începutul anului 2020, iar în ultimii doi ani s-au realizat investiţiile în dezvoltarea halei şi achiziţia echipamentelor, fabrica urmând să îşi înceapă activitatea completă în cursul anului viitor, după ce în acest an producţia s-a realizat doar parţial.

Situată în localitatea Pieleşti din judeţul Dolj, la 6 km de Municipiul Craiova, noua unitate de producţie, specializată în fabricarea de tâmplărie din aluminiu, va genera peste 200 de noi locuri de muncă.

„Suntem bucuroşi că am reuşit să realizăm această investiţie şi să ne atingem obiectivul de a livra pe piaţă o gamă de produse complementară, prin producţia de profile din aluminiu la nivel local, pentru care am observat o cerere tot mai mare în ultimii ani. Investiţia, realizată şi cu aportul unui ajutor de stat de circa 45% din valoarea totală a proiectului, ne va ajuta să ne poziţionăm mult mai bine oferta de produse atât pe plan local, cât şi la export, acolo unde suntem prezenţi cu o parte importantă din producţia noastră, pe pieţe precum Italia, Franţa, Austria, Germania, Elveţia, Olanda, Belgia sau Spania”, a declarat Ştefan Cherciu, proprietarul Casa Noastră – QFort.

Piaţa de tâmplărie termoizolantă s-a ridicat la peste 900 milioane euro în 2021

Potrivit datelor furnizate REI de către Neomar Consulting, companie specializată în elaborarea de studii de specialitate pe piaţa materialelor de construcţii, piaţa de tâmplărie termoizolantă s-a ridicat la peste 900 milioane euro în 2021, fiind într-un trend continuu de creştere, 80% din vânzări reprezentând profilele PVC, în timp ce 20% – tâmplărie de aluminiu.

REI, grup de companii specializat în servicii de consultanţă pentru atragerea de finanţări nerambursabile, cu peste 1.000 de proiecte intermediate, o echipă de peste 80 de specialişti în 13 birouri la nivel naţional, a depus, în ultimii ani, proiecte ce au totalizat peste 200 de milioane euro, investiţii prin intermediul Schemei de finanţare reglementată de HG 807/2014.

„Companiile din domeniul producţiei de materiale de construcţii au fost printre cele mai active în investiţii în ultimii ani, în special cele din domeniul tâmplăriei termoizolante, cu un apetit foarte ridicat pentru dezvoltare. Piaţa de tâmplărie a cunoscut o creştere mult peste nivelul pieţei de construcţii, datorată consumului în creştere, a construcţiilor noi, dar şi renovărilor, unde tot mai multe companii au apelat la sprijinul nerambursabil pentru proiectele de investiţii”, a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.

Din totalul celor peste 200 milioane de euro investiţii realizate prin ajutor de stat în portofoliul REI, circa 30% a fost reprezentat de proiectele companiilor specializate în producţia de tâmplărie termoizolantă.

Înfiinţată în 1995, compania Casa Noastră este unul dintre cei mai mari producători de tâmplărie PVC din Europa Centrală şi de Est (ferestre, uşi, uşi-ferestre culisante sau uşi de intrare, rulouri şi accesorii).

Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

o zi ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

o zi ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

o zi ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

o zi ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

o zi ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

2 zile ago

Acest website folosește cookies