Producătorul de cărămizi Wienerberger și-a majorat vânzările anul trecut

Andreea Neferu 23/02/2017 | 18:14 Ştiri
Producătorul de cărămizi Wienerberger și-a majorat vânzările anul trecut

Producătorul austriac de cărămizi Wienerberger și-a majorat anul trecut veniturile și profitul operațional (EBITDA) pe plan local, în ciuda faptului că piața construcțiilor din România și-a încetinit ritmul de creștere în perioada de vară, cea cu cel mai mare volum de activitate pentru industria de profil, potrivit raportului pe 2016 al grupului austriac.

Wienerberger îşi desfăşoară activităţile din industria cărămizilor pe plan local prin firma Wienerberger Sisteme de Cărămizi, care a înregistrat afaceri de 38 de milioane de euro în 2015, cel mai recent an pentru care există informații publice la Ministerul Finanțelor.

În ansamblu, grupul austriac a înregistrat anul trecut afaceri totale de aproape 3 miliarde de euro, similiare cu cele din 2015, în timp ce profitul net s-a ridicat la 82 de milioane de euro, de peste două ori mai mare comparativ cu anul anterior.

Wienerberger a cumpărat anul trecut fabrica de cărămizi de la Buzău a companiei Search Chemicals, controlată de omul de afaceri turc Omer Susli, cel care a achiziționat în 2014 rețeaua de bricolaj Praktiker.

Austriecii au intrat în anul 1998 în România, unde au investit peste 75 milioane euro în trei fabrici de cărămidă, localizate în Gura Ocniţei (judeţul Dâmboviţa), Sibiu şi Triţenii de Jos (judeţul Cluj). Printre jucătorii cu care Wienerberger concurează pe piaţa locală se numără Cemacon sau Brikston.

 


FOTO: Wienerberger

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.