Producătorul de camere video GoPro și retailerul de parfumerie Sephora își mută birourile la Timpuri Noi

Andreea Neferu 27/10/2017 | 10:47 Ştiri
Producătorul de camere video GoPro și retailerul de parfumerie Sephora își mută birourile la Timpuri Noi

 

Producătorul de camere video GoPro și retailerul de parfumerie și produse cosmetice Sephora își vor muta birourile în proiectul Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint, divizia imobiliară a grupului Interogo Holding (care face parte din același grup cu retailerul IKEA).

GoPro, companie ce a intrat pe piața locală la începutul acestui an, va închiria circa 1.700 de metri pătrați în proiectul de birouri de lângă stația de metrou Timpuri Noi din Capitală, în timp ce Sephora va prelua circa 900 de metri pătrați.

În ansamblu, primele două clădiri de birouri din proiectul Timpuri Noi Square, ce sunt deja finalizate, au ajuns la un grad de închiriere de 70%, suprafața lor totală fiind de 32.000 de metri pătrați.

”Cred că până la mijlocul anului viitor vom închiria complet această primă fază a proiectului de birouri”, a spus Antoniu Panait, directorul general al Vastint România. Chiria headline (nominală) pentru birourile Timpuri Noi Square este de circa 16 euro/mp/lună în acest moment.

Printre ceilalți chiriași se numără grupul de restaurante Fratelli, hubul pentru antreprenori Impact Hub, compania de colectare de creanțe Kruk, integratorul de sisteme de internet Netcentric, compania cu activități în sectoarele electrotehnic și de automatizare Phoenix Contact și compania locală Tremend Software Consulting, specializată în furnizarea de soluţii software.

Vastint a început în luna iulie lucrările pentru cea de-a treia clădire din Timpuri Noi Square, ce va avea o suprafață închiriabilă totală de 20.000 de metri pătrați de spații comerciale și de birouri. Finalizarea lucrărilor de construcție pentru acest imobil este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018.

Ansamblul Timpuri Noi Square are o suprafață închiriabilă planificată de 100.000 de metri pătrați de  birouri și spații comerciale, la care se adaugă 50.000 de metri pătrați de spații rezidențiale.

Vastint mai are un teren în zona Pasajului Basarab – Carrefour Orhideea, unde ridică proiectul de birouri Business Garden Bucharest. ”Purtăm negocieri pentru închirierea acestui proiect, deocamdată nu am semnat contracte”, a spus Panait. De asemenea, compania a mai cumpărat anul trecut un teren de 48 de hectare în zona Sisești, unde vrea să construiască un proiect mixt, dar predominant rezidențial.


Sursă foto: NewMoney

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.