Probleme pentru YouTube. Platforma nu a funcționat miercuri dimineața, la nivel mondial

Gabriel Bucur 17/10/2018 | 10:13 Ştiri
Probleme pentru YouTube. Platforma nu a funcționat miercuri dimineața, la nivel mondial

YouTube, cel mai cunoscut site din lume dedicat videoclipurilor, nu a mai fost funcțional, miercuri dimineață, la nivel mondial.

Primele sesizări au venit din partea utilizatorilor platformei online puțin după ora 04.00 (ora României) și făceau referire atât la imposibilitatea de a folosi site-ul cu ajutorul dispozitivelor de birou (laptopuri, computere etc.), cât și cu cele mobile (telefoane, tablete etc.).

Problema a devenit tot mai serioasă pentru gigantul YouTube – subsidiară a multinaționalei Google, care face parte din conglomeratul Alphabet Inc. – odată ce alertele s-au înmulțit în toată lumea, nu doar în anumite regiuni. Ceea ce i-a făcut pe specialiști să declare că nu au mai întâlnit ceva atât de grav, în cazul serviciilor de acest fel.

A urmat, în jurul orei 05.00 (ora României), anunțul oficial al companiei YouTube. „Vă mulțumim pentru informările dumneavoastră despre problemele avute la accesarea YouTube, YouTube TV, YouTube Music și YouTube Kids. Lucrăm la rezolvarea acestei situații și vă vom anunța când totul va fi reparat. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pe care le poate cauza acest lucru și vă vom ține la curent”, a transmis compania americană, prin pagina de Facebook.

Vestea că platforma video a revenit la normal a venit abia după aproape două ore (ora 06.00, în România). „UPDATE: Ne-am întors! Vă mulțumim pentru toată răbdarea dumneavoastră. Dacă aveți probleme în continuare, vă rugăm să ne anunțați”, se arată în postarea YouTube, tot de pe Facebook.

Cauza defecțiunii nu a fost făcută încă publică.

YouTube este un site american de distribuire de conținut video cu sediul în San Bruno, California. Serviciul, ajuns acum la 1,9 miliarde de utilizatori înscriși, a fost creat în anul 2005, de către Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim, trei foști angajați ai PayPal (companie americană ce administrează un sistem de plăți online). Google a cumpărat YouTube în noiembrie 2006, contra sumei de 1,65 de miliarde de dolari.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.