Primul serviciu de car sharing cu mașini exclusiv electrice

Emil Popescu 08/09/2017 | 15:26 Ştiri
Primul serviciu de car sharing cu mașini exclusiv electrice

 

Dealerul Casa Auto, parte a grupului de firme Tester, a lansat vineri la Iași primul serviciu de car sharing din România care va utiliza exclusiv vehicule electrice.

“Flota de mașini electrice va fi distribuită în întregul oraș; după un pas unic de înregistrare pe www.caby.ro, utilizatorii vor putea închiria mașinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare și le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia  între 120 si 300 de km fiind optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi”, arată compania, într-un comunicat.

Pentru un Mitsubishi iMiev, prima oră de utilizare costă 56 de lei, cu TVA, două ore costă 91 de lei, iar pentru fiecare 60 de minute suplimentare se adaugă 25 de lei. Tariful pe întrega zi este de 370 de lei, pentru o distanță de până la 200 km.

Conceptul va fi utilizat pentru început de angajații din companii. Pasul următor implică extinderea flotei, urmând ca, în viitoarea etapă, CABY să fie disponibil publicului larg.

Casa Auto are în dezvoltare propria rețea de stații de încărcare a mașinilor, în parteneriat cu E.ON, dintre care două sunt găzduite de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi.

Casa Auto face parte din grupul Tester, deținut de antreprenorul Bogdan Pițigoi.

Tester distribuie zece mărci auto și deține mai multe  clădiri de birouri de clasă A și un parc logistic.


Sursa foto: Casa Auto

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.