Primul șef de stat infectat cu coronavirus. Președintele Braziliei a fost confirmat cu COVID-19

NewMoney 13/03/2020 | 16:55 Ştiri
Primul șef de stat infectat cu coronavirus. Președintele Braziliei a fost confirmat cu COVID-19

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, relatează Guardian, citând presa locală, la nici 24 de ore după ce secretarul de presă al președintelui a fost testat pozitiv, informează Newsweek.

Fabio Wajngarten, secretarul de presă al președintelui brazilian Jair Bolsonaro, a fost testat joi și a reieșit că este contaminat cu noul coronavirus, au declarat pentru CNN două surse concordante. Acum, starea de sănătate a președintelui Braziliei este monitorizată.

Totul se întâmplă după ce în weekend Fabio Wajngarten s-a întâlnit cu președintele Donald Trump la reședința acestuia din Florida.

Chiar secretarul de presă brazilian a postat o fotografie pe Instagram în care stă alături de Donald Trump și de vicepreședintele Mike Pence, la Mar-a-Lago, purtând o șapcă pe care scrie „Make Brazil Great Again”, o adaptare a sloganului de campanie al președintelui american, „Make America Great Again” (Să facem din nou America măreață).

Fabio Wajngarten l-a însoțit pe președintele brazilian în deplasarea din Statele Unite. Jair Bolsonaro și Donald Trump au luat cina împreună, după ce înainte de asta vorbiseră cu presa despre epidemia de coronavirus.

Donald Trump nu se teme

„Nu sunt absolut deloc îngrijorat”, le spunea Donald Trump reporterilor, care l-au întrebat despre prezența sa, în zilele precedente, la o conferință unde o altă persoană participantă a fost testată pozitiv la coronavirus.

Joi, Donald Trump a spus că știe că secretarul de presă brazilian a fost diagnosticat cu coronavirus. „N-am făcut nimic neobișnit, doar am stat alături pentru un timp”, a declarat Trump, referindu-se la omologul brazilian.

Miercuri, administrația Trump a anunțat că nu mai permite accesul pe teritoriul american al cetățenilor care vin din Europa.

Joi, autoritățile de la Washington au anunțat că nu mai este permis accesul publicului în Casa Albă. Turul ghidat în Casa Albă, sediul Președinției americane, este una dintre principalele atracții turistice ale Washingtonului. Măsura este luată pe termen nedefinit.