Primul pacient cu coronavirus din România care va fi tratat în străinătate. A fost dus cu un charter în Germania

Elena Marinescu 20/11/2020 | 17:08 Ştiri
Primul pacient cu coronavirus din România care va fi tratat în străinătate. A fost dus cu un charter în Germania

Un bărbat diagnosticat cu COVID-19, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat în străinătate, la solicitarea familiei, fiind primul caz de acest fel din acest spital, a precizat directorul medical al spitalului, medicul Florin Grosu.

„Am avut o solicitare de transfer în străinătate. Pacientul a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat Florin Grosu pentru Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar, a confirmat că un bolnav a fost transferat din Sibiu în Germania, cu un charter privat.

„Confirmăm că am avut un zbor ambulanţă în data de 18.11.2020 care a preluat un pasager cu ţara de destinaţie Germania”, a spus Alexandra Păcurar. La SCJU sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu.

Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă când rata a fost de 9 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică.