Primul film din istorie care va fi filmat în spațiu îl va avea pe Tom Cruise drept actor principal

Andrei Dumitru 11/05/2020 | 12:03 Fapt Divers
Primul film din istorie care va fi filmat în spațiu îl va avea pe Tom Cruise drept actor principal

Actorul american Tom Cruise, care îşi realizează singur toate cascadoriile, pregăteşte cu NASA şi Space X, societatea lui Elon Musk, un film de aventuri care urmează să fie filmat în spaţiu, potrivit Deadline.

Filmul, care este în pregătire, nu va face parte din franciza „Mission: Impossible”. Niciun studio nu este încă implicat în acest proiect.

Tom Cruise visează la proiect de la începutul anilor 2000. Pe atunci, ar fi trebuit să-l realizeze cu regizorul James Cameron. „Acum 15 ani, i-am propus lui Tom Cruise ideea de a face un film în spaţiu”, a povestit regizorul în 2018 pentru revista Empire.

„Aveam un contract cu ruşii în 2000 pentru a merge pe Staţia Spaţială Internaţională şi a filma un documentar în 3D. Apoi, mi-am spus, „ar trebui să facem un film”. I-am spus lui Tom: „Tu şi cu mine, vom avea două locuri în Soyuz, dar cineva trebuie să ne antreneze să devenim ingineri spaţiali”. Tom mi-a răspuns: „Nicio problemă, mă voi antrena”.

Cu toate acestea, s-a renunţat la proiect. „Noi aveam câteva idei, dar era la nivel conceptual”, a afirmat James Cameron care lucrează la crearea lumilor imaginare din Pandora pentru serialul său „Avatar”.

În aşteptarea acestui proiect ambiţios, Tom Cruise va fi pe afiş la finalul anului în „Top Gun 2”, unde este pilot de avioane militare.

NASA a confirmat că Tom Cruise va filma la bordul ISS

Agenţia spaţială americană este „încântată” de ideea de a lucra cu starul din „Top Gun” pentru un film la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a scris pe Twitter directorul NASA, Jim Bridenstine, fără altă precizare. El s-a arătat încântat de această iniţiativă care ar putea „să inspire o nouă generaţie de ingineri şi de cercetători” pentru „proiecte ambiţioase”.

SpaceX şi NASA pregătesc o misiune istorică pentru 27 mai cu decolarea astronauţilor în spaţiu din Statele Unite şi nu la bordul unei rachete ruseşti, pentru prima oară din 2011.

O rachetă Falcon 9 a SpaceX trebuie să transporte o nouă capsulă Crew Dragon cu doi astronauţi americani, Bob Behnken şi Doug Hurley, la Staţia Spaţială Internaţională.

Nici Elon Musk, nici SpaceX nu au confirmat implicarea în filmul cu Tom Cruise. Musk i-a răspuns pe Twitter lui Bridenstine că proiectul „ar trebui să fie foarte amuzant”.