Primul centru drive-in de testare COVID-19 din țară își triplează capacitatea

Andrei Dumitru 17/07/2020 | 15:27 Ştiri
Primul centru drive-in de testare COVID-19 din țară își triplează capacitatea

OK Medical anunță triplarea capacității de recoltare în centrul Drive Thru pentru testarea de tip RT-PCR SARS-CoV-2 situat în perimetrul Băneasa Shopping City.

Măsura implementată reduce timpul de așteptare, media de procesare a unui pacient reducându-se la maximum 1 minut și 30 de secunde.

„Peste 50 de cadre medicale, special instruite pentru recoltarea de probe în mediu infecțios, asigură zilnic, începând cu ora 08:00 până la ora 22:00, recoltarea de probe de tip exudat nazal și faringian”, potrivit reprezentanților companiei.

Probele sunt ulterior prelucrate în laboratoare acreditate de către Ministerul Sănătății, buletinul oficial de analize fiind transmis în română și în engleză în 24-48 de ore pe adresa de mail indicată de către pacient.

Cât costă un test COVID-19

Prețul unui test RT-PCR pentru COVID-19 este de 390 Lei.

Testarea în singurul centru de tip Drive Thru a devenit soluția pentru românii care vor să plece în vacanță în străinătate, dar care nu au mai găsit un loc liber în centrele de testare COVID-19 din țară, în situația în care clinicile private sau spitalele de stat abia mai fac față cererilor pentru testare, iar în unele locuri s-a încheiat lista de rezervări pe luna iulie.