Primul centru de vaccinare non-stop din România, în Timișoara

NewMoney 23/03/2021 | 12:21 Ştiri
Primul centru de vaccinare non-stop din România, în Timișoara

Primul centru de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, care va funcţiona non-stop, cu câte patru fluxuri pe zi şi pe noapte, a devenit operaţional, marţi dimineaţa, la Spitalul Judeţean Timişoara, transmite Agerpres.ro.

Zeci de persoane s-au vaccinat deja în noul centru amenajat la parterul Clinicii de Ortopedie a spitalului.

Doar vaccin Pfizer la centrul de vaccinare non-stop

Potrivit managerului spitalului, Raul Pătraşcu, capacitatea de vaccinare zilnică este de 480 de persoane, iar imunizarea se face doar cu vaccinul Pfizer.

„Am decis ca la nivelul Spitalului Judeţean din Timişoara să funcţioneze un centru de vaccinare deschis nonstop, şapte zile pe săptămână. (…). Vaccinarea este una din cele mai eficiente metode de a combate temutul virus. Am cântărit mult decizia de a-mi asuma acest centru şi m-am consultat atât cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, cât şi cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, dr. Flavius Cioca. Nu au ezitat şi au ajutat semnificativ în realizarea acestui proiect”, a declarat dr. Raul Pătraşcu.

De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au imunizat aproape 100.000 de persoane, din care peste 30.000 au făcut şi rapelul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a detaliat, marţi, că deschiderea acestui centru de vaccinare reprezintă un pas eficient către imunizarea unui important segment de populaţie şi imaginarea unui nou început, fără pandemie.

El a adăugat că luni a discutat cu coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, care l-a asigurat de sprijinul pentru implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare şi pentru alocarea unui număr mai mare de vaccinuri având în vedere criza cu care se confruntă Timişoara şi zona periurbană.

Tot pentru creşterea accesului la vaccin, Alin Nica a anunţat că sunt în pregătire un centru drive through şi noi echipe mobile de vaccinare în judeţ.

„Când e greu, ne adaptăm. Nu renunţăm, gândim soluţii şi privim cu optimism către lunile care vin, pentru că nicio criză nu e veşnică”, a spus Nica.