Prime Kapital plan de investiții de peste 330 de milioane de euro într-un proiect de regenerare urbană în Cluj-Napoca

Andrei Dumitru 03/11/2022 | 13:14 Ştiri
Prime Kapital plan de investiții de peste 330 de milioane de euro într-un proiect de regenerare urbană în Cluj-Napoca

Prime Kapital, dezvoltator, operator și investitor imobiliar integrat, anunță un nou proiect de regenerare urbană, amplasat în Cluj-Napoca. Investiția vizează transformarea unei platforme industriale de 17,1 hectare într-o dezvoltare multifuncțională.

Proiectul constă în dezvoltarea unui centru comercial de aproximativ 75.000 metri pătrați închiriabili, a unui complex rezidențial cu aproximativ 1.400 de apartamente e și a unei componente de birouri cu peste 49.000 metri pătrați închiriabili, cu un cost total de dezvoltare de peste 330 de milioane de euro. Întregul proiect va fi deservit de zone verzi extinse, spații și piețe publice, care vor conecta zona de birouri și retail cu cartierul rezidențial si vor beneficia de acces auto limitat.

Potrivit Prime Kapital, dezvoltarea anunțată este o oportunitate pentru transformarea actualei platforme industriale localizată între strada Plevnei și Pod IRA într-o atracție regională integrată cu viitoarele axe majore ale infrastructurii orașului – Coridorul de Mobilitate Nord (pod Oașului-Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – pod IRA), trenul metropolitan și metroul.

Scopul nostru este să dezvoltăm un proiect extraordinar, care să aducă beneficii comunității extinse și care să aibă un impact economic major prin crearea de noi oportunități de locuri de muncă, în conformitate cu planurile de reamenajare durabilă a zonei”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Office & Rezidențial în cadrul Prime Kapital.

Proiectul propus de Prime Kapital are în vedere posibilitatea creării de asociații sau parteneriate cu administrația locală, pentru a contribui la obiectivele de infrastructură publică planificate în zonă. Astfel, Prime Kapital este pregătit sa contribuie cu un teren cu o suprafață de circa 10.000 mp și să investească suplimentar 10 milioane de euro în infrastructura rutieră anunțată de municipalitate în cadrul proiectului „Culoarul de Mobilitate Nord” și în infrastructura educațională.

De asemenea, proiectul conceput de Prime Kapital va conduce la crearea a peste 9.000 de locuri de muncă permanente și susținerea unui total de 3.000 de locuri de muncă în industria construcțiilor și va genera contribuții semnificative la bugetul local, estimate la peste 60 milioane de euro în perioada construcției și primii zece ani de la finalizare.

Sustenabilitatea proiectelor majore de dezvoltare se bazează pe capacitatea inerentă de a îmbunătăți utilizarea terenurilor aflate în zonele urbane, fără a afecta spațiile verzi și cartierele existente. Propunerea noastră de dezvoltare reduce nevoia de servicii de transport suplimentar, prin optimizarea utilizării infrastructurii existente și prin contribuția majoră la infrastructura publică planificată, care va debloca beneficii pe termen lung pentru comunitate. Locația proiectului a fost identificată în mod specific după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului. Salutăm în acest sens planurile concepute de municipalitate, care aduc o oportunitate uriașă pentru continuarea dezvoltării și creșterea calității vieții în Cluj-Napoca și ne angajăm să contribuim la realizarea acestora”, a adăugat Maggie Kitshoff.