Primavera Digital Group (PDG) devine unic acționar al InternetCorp

Andrei Dumitru 03/03/2021 | 11:03 Ştiri
Primavera Digital Group (PDG) devine unic acționar al InternetCorp

InternetCorp, unul dintre cei mai importanți publisheri din România și una dintre cele mai mari regii de vânzări de pe piața de media, a fost preluat integral de grupul paneuropean de media și marketing Primavera Digital Group (PDG) din Finlanda.

InternetCorp activează pe piața de publishing online din România prin patru divizii de conținut: business, știri, lifestyle și target feminin, dar și prin divizia de evenimente. Principalele publicații deținute de către InternetCorp sunt wall-street.ro, start-up.ro, kudika.ro, retail.ro, garbo.ro și 9am.ro. De asemenea, compania are în portofoliu marketplace-uri pentru antreprenori și specialiști BizTool.ro, dar și platforma de evenimente virtuale IC Events. Principalele evenimente organizate de către InternetCorp sunt Future Banking, ecomTEAM și Retail Arena. Astfel, portofoliul integral al InternetCorp acoperă o plajă vastă de domenii, prezentând numeroase oportunități de dezvoltare pe mai multe paliere, iar noul acționariat are posibilitatea de a facilita o creștere accelerată.

Printre primele proiecte gândite în noua structură de acționariat se numără transformarea celor mai de impact conferințe organizate de InternetCorp în evenimente regionale de mare anvergură, lansarea platformei de evenimente virtuale IC Events în Europa, precum și dezvoltarea unor parteneriate media și de comunicare cu alte companii din portofoliul PDG, parteneriate ce vor crea condițiile pentru o creștere accelerată pentru toate palierele de business.

Primavera Digital Group (PDG) a preluat pachetul integral de acțiuni al InternetCorp, anterior deținut de un fond de investiții susținut de 3TS Capital Partners și de Mihai Seceleanu, unul dintre fondatorii companiei. „3TS este mândru de creșterea InternetCorp din ultimii ani și am dori să le mulțumim tuturor membrilor echipei, clienților, partenerilor și tuturor care au contribuit la succesul companiei. Momentul acesta marchează al doilea exit din România pentru noi în 2021, după exitul Green Horse Games către Tencent. Vom continua să fim investitori activi în România, pentru că am descoperit foarte multe oportunități, talent și inovație”, a spus Pekka Mäki, Managing Partner 3TS Capital Partners.

„InternetCorp este deja o companie reprezentativă în România și va contribui la portofoliul european al PDG cu insight-uri, creativitate, date și venituri. PDG oferă unelte esențiale pentru inovatori, fondatori, executivi, investitori,consultanți, oficialități publice, studenți și consumatori din toată Europa. Introducerea InternetCorp în portofoliul PDG este un pas important pentru Primavera Digital Group în ambiția de a deveni principala destinație pentru toți cei pasionați de inovație, disrupere, tehnologie emergentă, sustenabilitate, startup-uri și investiții. Deși nu a fost lansată încă public, PDG va deveni principala destinație pentru inovatori”, a declarat CEO-ul PDG Group, Bernhard Hafenscher.