Ştiri

Primarul din Comarnic vrea să introducă viniete pentru maşinile cu numere de Bucureşti şi de Ilfov

Primarul oraşului Comarnic, Sorin Popa, se declară hotărât să introducă viniete pentru autoturismele înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov, susţinând că, din cauza blocajelor în circulaţie, locuitorii din zonă au ajuns să respire doar gaze de eşapament.

Sorin Popa, primarul oraşului Comarnic, spune că va urma şi el exemplul primarului Capitalei şi va introduce viniete pentru autoturismele cu numere de Bucureşti şi Ilfov care intră în localitate. Blocajul rutier şi coada uriaşă de maşini care staţionează pe teritoriul oraşului la sfârşit de săptămână au ajuns, de ani de zile, o normalitate, spune primar.  Mai mult, locuitorii din zonă se plâng, de foarte multă vreme, că nu mai pot respira din cauza poluării.

”Pe noi ne poluează la fel de mult ca şi în Bucureşti, pentru că stau maşinile cu orele pe raza oraşului Comarnic. Vom face şi noi o hotărâre de consiliu, că este uşor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din Bucureşti şi Ilfov. Aşa aducem şi noi nişte bani la buget”, a declarat Sorin Popa, potrivit ph-online.ro.

Proiectul de hotărâre pentru introducerea vinietei pentru Bucureşti şi Ilfov, de la 1 ianuarie 2020, a fost pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei, până la 30 septembrie. De la plata noilor taxe vor fi exceptate mai multe categorii de autovehicule, între care cele ale serviciilor de urgenţă, ale Societăţii Naţionale Crucea Roşie, ale Societăţii Transport Bucureşti, cele adaptate special pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi autovehicule aparţinând Patriarhiei Române.

Prin proiectul se defineşte Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) în perimetrul delimitat de: P-ţa Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărăsesti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzeşti – P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia.


Sursa: News.ro

NewMoney

Recent Posts

Peste 1.800 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în T1

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă în primul trimestru…

4 minute ago

BCR raportează o creștere a profitului în primul trimestru

Grupul BCR a înregistrat un profit net de 620 milioane de lei (125 milioane de…

5 minute ago

Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 6% în primul trimestru

Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 6% în primul trimestru, la 1,39 miliarde…

o oră ago

Ce își uită românii în Uber și cum pot recupera obiectele

Uber își continuă tradiția și lansează a opta ediție din Enciclopedia anuală a lucrurilor uitate…

2 ore ago

Teilor Holding raportează un profit net de 22,4 milioane de lei în 2023

Teilor Holding SA, un grup de companii care include lanțul de bijuterii de lux TEILOR,…

2 ore ago

ANAF a demarat proceduri de control privind raportarea „Country-by-Country”

Adoptată pentru prima dată în anul 2017 în România, obligația de raportare pe fiecare țară…

2 ore ago

Acest website folosește cookies