Primăria Capitalei anunță construcția unei noi Săli Polivalente de 138 de milioane de euro

NewMoney 11/03/2019 | 14:02 Ştiri
Primăria Capitalei anunță construcția unei noi Săli Polivalente de 138 de milioane de euro

Bucureștiul va avea o nouă sală polivalentă, cu o capacitate de 20.000 de locuri, a anunțat primarul Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă, organizată luni. Lucrările ar urma să dureze cel mult trei ani, iar costul tot al proiectului este estimat la 138 de milioane de euro.

„Vom avea în sfârșit o Sala Polivalentă, o sala multifuncțională în București, după epopeea pe care a trăit-o acest proiect. După cum știți a fost o licitație acum câțiva ani, care a avut nenumărate contestații și în final a trebuit să o luăm de la capăt, deoarece acel contract a fost anulat”, a declarat Gabriela Firea, potrivit digisport.ro.

Așadar, noua sală polivalentă va avea „o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafață desfășurată de 60.000 de mp, care va fi dotată și cu o parcare subterană 380 de locuri. În afară de sala în sine vor fi și 5 terenuri de sport”, potrivit primarului general al Capitalei.

În privința costurilor, edilul spune că nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare, pentru că e o capacitate „nemaiîntâlnită” până acum în România.„Am solicitat tuturor federațiilor sportive să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât să fie omologată la standarde internaționale pentru toate sporturile. Costul estimat 138 de milioane de euro, timp de execuție, maximum trei ani”, a mai spus Gabriela Firea.

În urmă cu un an, Primăria Municipiului Bucureşti anunţa că va demara construcţia unei săli multifuncțiionale, de 15.000 de locuri, lângă Arena Națională.

„Complexul va dispune de o piscină olimpică şi o piscină competiţională pentru sărituri ce poate găzdui 1.000 de spectatori. Conceptul propus este unul integrat, cu centru de recuperare şi de antrenament, spaţii administrative, tehnice şi comerciale, săli de conferinţă. Sala va integra multiple tipuri de sport, pentru compeţitii de nivel internaţional: handbal, baschet, volei, tenis, gimnastică, dar va putea fi folosita şi pentru concerte”, anunța Primăria Capitalei în aprilie 2018.


Foto: Mediafax