Prima rundă de negocieri în coaliția de guvernare, fără rezultat. Discuţiile vor fi reluate marți

Elena Marinescu 19/04/2021 | 21:42 Ştiri
Prima rundă de negocieri în coaliția de guvernare, fără rezultat. Discuţiile vor fi reluate marți

Prima rundă de discuții din Coaliție după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății s-a încheiat după aproape cinci ore fără niciun rezultat. Negocierile se reiau marți, de la ora 16.

Între timp, premierul Florin Cîțu rămâne pe poziții și anunță că așteaptă nominalizarea unui ministru al Sănătății din partea USR-PLUS. „E nevoie ca România să fie guvernată. Aștept nominalizarea pentru Ministerul Sănătății”, a spus şeful Guvernului, la Digi 24.

Liderul USR, Dan Barna, a ieșit de la discuțiile din Coaliție cu doar cu speranța că se va ajunge „într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”.  „Au fost câteva ore de discuții în care fiecare dintre parteneri și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Național Liberal îl susțin pe Florin Cîțu, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului.

Vom continua mâine la ora 16.00 discuția. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”, a spus Barna.

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că această coaliţie va merge mai departe, declarându-se convins că marți, după reluarea discuțiilor, „va fi găsită o soluție bună pentru fiecare în parte”.

Suntem oameni responsabili, cu experiență politică, vom merge mai departe în această coaliție. Mâine la 16 continuă discuțiile, sunt convins că vom găsi soluția bună pentru fiecare parte. După 4 luni nu ne putem permite o tensiune mai mare„, a spus liderul UDMR. Întrebat dacă e nevoie de intervenția președintelui în criza din alianță, Kelemen a răspuns: „Nu e nevoie, coaliția se descurcă„.