Preţurile petrolului au scăzut joi cu peste 2 dolari pe baril

Andrei Dumitru 24/06/2022 | 10:19 Ştiri
Preţurile petrolului au scăzut joi cu peste 2 dolari pe baril

Preţurile petrolului au scăzut joi cu peste 2 dolari pe baril, în timpul unor tranzacţii volatile, din cauza riscurilor economice implicate de majorarea dobânzilor în SUA, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 2,26 de dolari, sau cu 2%, la 109,48 dolari pe baril, la ora 17:04 GMT (20:04 ora României).

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 2,48 dolari, sau cu 2,3%, la 103,71 dolari pe baril.

Şeful Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a spus că banca centrală se concentrează pe reducerea inflaţiei şi că piaţa muncii este nesustenabil de puternică, comentarii care au alimentat temerile privind mai multe creşteri ale ratelor dobânzilor.

Investitorii au încercat să evalueze dacă băncile centrale care luptă împotriva inflaţiei ar putea împinge economia mondială în recesiune pe măsură ce cresc ratele dobânzilor.

”Temerile de recesiune au pus stăpânire pe pieţe, dar schimbările de dispoziţie sunt mai degrabă de optimism în scădere decât de pesimism în creştere”, a declarat Norbert Rucker, analist la Julius Baer.

Investitorii au fost, de asemenea, îngrijoraţi de faptul că preţurile ridicate la benzină au atins un plafon şi că în curând va avea loc distrugerea cererii, a declarat Robert Yawger, directorul pentru contracte futures pentru energie la Mizuho, din New York.

Preţurile cu amănuntul ale benzinei din SUA se situează în prezent, în medie, la 4,94 dolari pe galon, în scădere cu aproximativ 10 cenţi faţă de vârf, potrivit AAA.