Preţul motorinei a depășit 9 lei pe litru la stațiile de alimentare din România

Elena Marinescu 08/06/2022 | 16:57 Ştiri
Preţul motorinei a depășit 9 lei pe litru la stațiile de alimentare din România

Prețul mediu al motorinei standard a depășit 9 lei pe litru în stațiile de alimentare din România în data de 7 iunie, arată datele Peco Online. Astfel, prețul mediu a fost ieri de 9,01 lei pe litru. Prețul mediu al benzinei era de 8,42 lei. 

În prezent, cea mai ieftină benzină din România se regăsește la o stație de alimentare din Bihor, unde costă 7,89 lei pe litru. În cazul motorinei, cel mai ieftin litru se găsește la o stație de alimentare din Arad, unde costă 8,54 lei pe litru. În cele mai mari orașe din țară, prețurile la benzină, motorină și GPL au crescut, transmite sursa citată de Digi 24.

Cea mai ieftină motorină în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Constanța se găsește la prețuri cuprinse între 8,95 lei și 8,98 lei. În cazul benzinei, în orașele de mai sus prețurile variază între 8,34 lei și 8,37 lei pe litru. GPL este vândut la prețuri cuprinse între 4,09 lei și 4,15 lei pe litru.

Preţul mediu al unui litru de motorină a crescut în ultima lună cu 2.9%

Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 6.9%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 27.0 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, preţul mediu al unui litru a crescut cu 2.9%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 12.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 6-lea în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia. În cazul motorinei, ţara noastră este situată pe locul 8 între statele UE în ceea ce priveşte cel mai mic preţ la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Ungaria, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia.