Ştiri

Prețul biletelor de avion ar putea să scadă în această vară

Ryanair a avertizat luni că preţurile biletelor ar putea scădea cu 6% în această vară, parţial din cauza supracapacităţii din Germania şi a temerilor legate de Brexit, dar operatorul aerian irlandez şi-a menţinut ţinta de profit pe 2019, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Valoarea acţiunilor celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa aproape s-a înjumătăţit în ultimii doi ani deoarece Ryanair se confruntă cu o supracapacitate în Europa, cu incertitudinile provocate de Brexit şi, cel mai recent, cu întârzierea livrărilor modelului Boeing 737 MAX.

Luna aceasta, Ryanair a înjumătăţit ţintele pentru 2020 din cauza întârzierii livrării modelului Boeing 737 MAX iar luni a anunţat că se aşteaptă ca, cel mai devreme, primele aeronave să sosească în ianuarie 2020.

În trimestrul doi din 2019, operatorul aerian irlandez a înregistrat un profit după taxe 243 milioane de euro, în scădere de la 309 milioane de euro în perioada similară din 2028, în timp ce analiştii se aşteptau la un profit de 232 milioane de euro.

Compania şi-a menţinut obiectivul de a înregistra în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2020 un profit de 750 – 950 milioane de euro, comparativ cu previziunea analiştilor de 832 milioane de euro.

Preţul biletelor Ryanair în perioada aprilie – iunie 2019 a scăzut cu 6% comparativ cu trimestrul doi din 2018 iar compania se aşteaptă la un declin similar în iulie şi august.

Ryanair este unul din cei mai mari clienţi ai Boeing şi comandase 58 de modele 737 MAX pentru sezonul său de vară 2020 dar din cauza problemelor cu care se confruntă grupul aeronautic american ar urma să primească doar 30 de aeronave.

În următorii patru-cinci ani, şeful Ryanair, Michael O’Learyn se aşteaptă „la apariţia a patru sau cinci mari companii aeriene europene”. El s-a referit la Ryanair, Lufthansa, IAG (proprietarul British Airways), Air France-KLM şi, probabil, Easyjet. Fuziunile altor operatori aerieni vor duce „la unele presiuni asupra preţurilor”, a avertizat recent O’Leary. Acesta a adăugat: „Preţurile biletelor vor începe să crească din nou deoarece în acest moment ele sunt în mod artificial scăzute”.

În pofida unei creşteri cu 7% a numărului de pasageri transportaţi, Ryanair a fost numită pentru al şaselea an „cea mai puţin plăcută companie aeriană” pentru zborurile pe distanţe scurte din Marea Britanie, conform unui sondaj realizat de grupul consumatorilor „Which?”.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

NewMoney

Recent Posts

În luna aprilie numărul tranzacțiilor imobiliare la nivel național a crescut cu aproape 50% vs. anul trecut

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de…

26 de minute ago

IKEA deschide la Constanța primul Studio de Planificare și Comandă din România

IKEA a anunțat astăzi deschiderea primului Studio de Planificare și Comandă din România, situat în…

2 ore ago

Piața mașinilor electrice, între febra reglementărilor și evoluția fără precedent. Cât de influențată este România?

Ritmul schimbărilor înregistrate de sectorul auto este fără precedent, vehiculele moderne devenind tot mai computerizate,…

2 ore ago

NEPI Rockcastle raportează în T1 2024 creșteri de două cifre pentru venitul operațional net și vânzările chiriașilor

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale din Europa Centrală…

3 ore ago

Un Monet s-a vândut cu 35 de milioane de dolari la o licitaţie de primăvară la New York

Un tablou al maestrului impresionist francez Claude Monet a fost vândut pentru aproape 35 de…

3 ore ago

Clinicile Dentare Dr. Leahu devin Regina Maria Dental Clinics

Cu peste 14 ani de experiență pe piața stomatologică din România, Clinicile Dentare Dr. Leahu…

3 ore ago

Acest website folosește cookies