Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru români, cu ocazia Paștelui catolic și a Duminicii Floriilor

Elena Marinescu 11/04/2020 | 15:20 Ştiri
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru români, cu ocazia Paștelui catolic și a Duminicii Floriilor

Peste un milion de credincioși romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici sărbătoresc Paștele Catolic duminică, 12 aprilie, ocazie cu care președintele României, Klaus Iohannis, a ținut să le transmită un mesaj într-o înregistrare video publicată online. Şeful statului s-a adresat şi românilor care prăznuiesc Duminica Floriilor, ziua ce marchează intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim și vestește venirea Paștelui.

În videoclipul dat publicității prin intermediul canalului de Youtube al Administrației Prezidențiale, președintele ne îndeamnă să păstrăm distanța față de toți cei dragi, pe care ne-am fi dorit să-i avem alături în aceste momente speciale. Numai printr-un astfel de sacrificiu le putem proteja sănătatea, având în vedere că răspândirea noului tip de coronavirus este din ce în ce mai agresivă.

Puterea credinței noastre ne unește sufletește și ne dă speranța că, în curând, vom putea fi împreună din nou. Credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici le doresc să primească Învierea Domnului cu sănătate, pace sufletească, speranță și grijă față de semeni!

Chiar dacă aceste Sfinte Sărbători ne găsesc departe de cei pe care ni i-am dori alături, puterea credinței noastre ne unește sufletește și ne dă speranța că, în curând, vom putea fi împreună din nou.

Vreau să transmit cele mai călduroase urări și credincioșilor ortodocși, greco-catolici, armeni și cultelor neoprotestante care celebrează în această duminică Floriile, sărbătoarea smereniei și iubirii”, se arată în mesajul transmis de Klaus Iohannis.