Președintele Iohannis a atacat la Curtea Constituțională Ordonanța privind modificarea Codurilor Penale

Florel Manu 02/02/2017 | 12:15 Ştiri
Președintele Iohannis a atacat la Curtea Constituțională Ordonanța privind modificarea Codurilor Penale

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi dimineață o solicitare Curții Constituționale pentru a analiza constituționalitatea Ordonanței Guvernului prin care sunt modificate Codurile Penale.

Președintele și-a arătat intenția de a ataca ordonanța în urma ședinței de miercuri de la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a participat la discuții. Mai mult, Iohannis i-a solicitat să aibă o reacție asemănătoare și Avocatului Poporului care a declarat că are nevoie de timp să analizeze această situație.

Klaus Iohannis a cerut și lămuriri suplimentare Ministerului de Interne referitoare la situația de miercuri seara, când mitingul din Piața Victoriei s-a încheiat cu violențe. Președintele a dat de înțeles că reprezentanții ministerului aveau informații legate de modul și locul în care au fost adunate forțele care au tulburat desfășurarea protestului din Piața Victoriei.

Știre în curs de actualizare…

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.