Presa sportivă: Hagi vrea să vândă o parte din Viitorul Constanța către frații Pavăl, proprietarii Dedeman

NewMoney 15/07/2019 | 14:00 Ştiri
Presa sportivă: Hagi vrea să vândă o parte din Viitorul Constanța către frații Pavăl, proprietarii Dedeman

Gică Hagi vrea să vândă o parte din Viitorul Constanța și negociază în acest moment cu frații Pavăl, proprietarii Dedeman, a căror avere e de 1,8 miliarde de euro, potrivit Gazetei Sporturilor.

Președintele clubului, Gică Popescu, anunța încă de luna trecută că a fost desemnat de Hagi să caute investitori.

„Am avut întâlniri chiar și în zilele acestea cu oamenii interesați să cumpere acțiuni, nici Gică nu știe de unele întâlniri. Chiar o să-l sun după discuția cu voi, că n-ar fi bine să afle din ziar! Nu pot să dezvălui cine sunt acești oameni, pot doar să spun că sunt români”, a declarat Popescu într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

„Scopul, cum v-am zis, este ca Viitorul să progreseze, să aibă mai mulți bani și să se califice în grupele cupelor europene. Și să se finanțeze așa, din premii UEFA”, a adăugat el.

Negocierile purtate pentru cedarea unei părți din club au fost confirmate ulterior chiar de Hagi, care spune că „e unul dintre obiectivele noastre să avem parteneri”. „Se poate întâmpla oricând, nu există un deadline. Scopul e să creștem, să avem performanțe și în Europa, să avem un stadion în Constanța, să putem plăti salarii mai mari. Și să nu mai vindem jucători în România”, a adăugat el.

Potrivit  sursei citate, românii aflați în negocieri pentru preluarea unei părți din club sunt frații Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii Dedeman, cu care Hagi a mai fost în tratative și anul trecut. În mai 2018 a apăriut informația că frații Pavăl vor să cumpere 49% din clubul de fotbal.

În trecut, Hagi a mai încercat să vândă pachete de acțiuni către mai multe fonduri de investiții, în schimbul sumei de 10 milioane de euro.

Cu o avere de aproximativ 1,8 miliarde de euro, potrivit estimărilor Capital, frații Pavăl sunt deja implicați pe scena sportivă. Dedeman o sponsorizează din 2014 pe jucătoarea de tenis Simona Halep, contract care se ridică la 500.000 de euro anual. De asemenea, compania fraților Pavăl mai sponsorizează din 2015 și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Afacerea lui Hagi a mers din ce în ce mai bine în ultimii ani, iar obiectivul stabilit încă de la început pentru Viitorul Constanța, acela de a crește jucători români de top, începe să prindă contur. Mai mulți fotbaliști formați de academia lui Hagi au ajuns deja în echipa națională a României, și care ulterior au plecat pe bani mulți. În total, Viitorul Constanța a încasat 35 de milioane de euro din vânzarea jucătorilor săi, printre cei mais cumpi fiind Ianis Hagi, Tudor Băluță și Florinel Coman.


Foto: Mediafax