Premii de 150.000 de dolari la Grand Chess Tour, organizat în premieră la București 

NewMoney 06/11/2019 | 15:04 Ştiri
Premii de 150.000 de dolari la Grand Chess Tour, organizat în premieră la București 

Turneul de șah Grand Chess Tour va debuta anul viitor, în luna mai, la București, a anunțat Michael Khodarkovsky, directorul executiv al turneului, în cadrul evenimentului de deschidere a Grand Chess Tour 2019 care se desfățoară între 6 și 10 noiembrie, la Stejarii Country Club. 

Grand Chess Tour este pentru șah ceea ce Liga Campionilor reprezintă pentru fotbal sau Formula 1, pentru automobilism. Este pentru prima oară când România găzduiește un asemenea eveniment, organizarea acestuia fiind sponsorizată de Fundația Superbet.

„Suntem o companie care susține sportul”, a declarat Vlad Ardeleanu, director general a Superbet.

Boris Becker a făcut prima mutare Superbet Rapid & Blitz Chess

Boris Becker a făcut prima mutare pe tabla de șah la Superbet Rapid & Blitz Chess, etapa a șasea de la București a celei mai importante competiții de șah din lume. Renumitul campion de tenis este și un jucător de șah pasionat.

„Șahul m-a ajutat să-mi concep strategia jocului (de tenis, n.r.), să-mi găsesc concentrarea și pacea interioară”, a declarat fostul mare tenismen în deschiderea evenimentului.

Etapele din alte țări sunt sponsorizate de mari companii precum Vivendi, Tata Steel, sau Google. Până acum, au avut loc etapele de la Paris (Franța), Zagreb (Croația), Abidjan (Coasta de Fildeș) și St, Louis (Missouri). După etapa de la București mai are loc una la Calcutta (India), în decembrie urmând să aibă loc fiala de la Londra (Marea Britanie).

La etapa de a București, participă zece jucători cu palmaresuri impresionante. Printre ei, se regăsesc Fabiano Caruana (SUA) vicecampion mondial, marele rival al lui Magnus Carlsen – campionul en-titre al sportului minții, Levon Aronian, câștigător al medaliei de aur la Olimpiada de Șah și câștigător al Campionatului Mondial de Șah în 2017, Wesley So (SUA), triplu campion național în Filipine, dar și Sergey Karjakin (Rusia) care deține recordul pentru cel mai tânăr câștigător al titlului de Mare Maestru, de la vârsta de 12 ani.

Valoarea totală a premiilor disputate se ridică la 150.000 de dolari.

“Marilor șahiști recunoscuți la nivel mondial li se vor alătura cei mai buni zece jucători din cadrul Federației Române de Șah, într-un turneu paralel, SuperChess Cup. Onorați de faptul că am putut aduce, pentru prima dată în România, un eveniment de o asemenea anvergură, ne dorim să creștem interesul pentru această arie sportivă și să susținem dezvoltarea sa prin inițiative cu componente educative și sociale”, a declarat și Augusta Dragic, cofondator al Superbet și președintele Consiliului Director al Fundației Superbet.

Superbet este cel mai mare operator de jocuri de noroc din România, cu o rețea în retail cu aproape 1.200 de agenții (Superbet și GoBet) în toată țara și un număr de peste 15 milioane de pariuri plasate lunar. Cu peste 3.500 de angajați, Superbet România este cel mai mare plătitor de taxe și impozite din industria de profil și printre cei mai mari contribuabili la bugetul național cu cele aproape 57 de milioane de euro plătite în 2018.

Superbet a atras anul acesta o investiție de 175 milioane de dolari de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume.