Premierul Nicolae Ciucă a primit undă verde de la PNL pentru a candida la şefia partidului

Elena Marinescu 05/04/2022 | 18:21 Ştiri
Premierul Nicolae Ciucă a primit undă verde de la PNL pentru a candida la şefia partidului

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a afirmat, la finalul BEx al PNL de marţi, că a fost luată decizia de a fi făcută o derogare de la condiţia de vechime prevăzută în statutul partidului pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la şefia formaţiunii. El a adăugat că premierul îşi va depune miercuri candidatura.

„O decizie a fost legată de o derogare de la statut referitoare la condiţia de vechime din partid, pentru candidatura domnului Nicolae Ciucă. Există o mare aşteptare pentru această candidatură. Premierul e un lider puternic, sigur va asigura o legătură mult mai puternică între partid şi Guvern. În momentul de faţă premierul Nicolae Ciucă se bucură de o largă susţinere în PNL”, a afirmat Ionuţ Stroe.

Întrebat dacă nu e mai bine să fie scos acel articol din statut, Stroe a răspuns: „Totodeauna am fost flexibili privind o astfel de derogare, de-a lungul timpului”. „În cursul zilei de mâine va fi prezent aici. Probabil va furniza nişte informaţii privind moţiunea pe care o depune”, a mai spus Stroe, citat de News.ro. Chestionat dacă mai sunt şi alţi candidaţi, purtătorul de cuvânt al PNL a replicat: „Nu am această informaţie”.

Prim-ministrul nu îndeplineşte condiţia statutară de 5 ani de vechime în PNL, deoarece s-a înscris în formaţiune pe 18 octombrie 2020 pentru a putea candida la alegerile parlamentare, unde a obţinut un mandat de senator. Aceeaşi derogare de vechime a primit-o şi Florin Cîţu, în luna august a anului trecut, pentru a putea candida la funcţia de preşedinte al PNL.