Premierul britanic Theresa May și-a anunțat demisia: „A fost onoarea vieţii mele să fiu a doua femeie premier”

NewMoney 24/05/2019 | 12:51 Ştiri
Premierul britanic Theresa May și-a anunțat demisia: „A fost onoarea vieţii mele să fiu a doua femeie premier”

Premierul britanic Theresa May demisionează de la conducerea Partidului Conservator în 7 iunie,  creând astfel condiţiile pentru desemnarea unui nou prim-ministru, anunţă BBC. Procesul de selecţie pentru un nou lider va începe în următoarea săptămână.

May a declarat, cu lacrimi în ochi, că a făcut tot posibilul pentru a livra Brexitul: „Am făcut tot ce am putut pentru a convinge parlamentarii să susţină acordul … Din păcate nu am reuşit”.

„Poate că scena noastră politică este sub presiune dar există multe lucruri bune în această ţară. Atât de multe cu care ne putem mândri şi putem fi optimişti. A fost onoarea vieţii mele să fiu al doilea premier femeie dar cu siguranţă nu ultimul”, a afirmat May în vineri dimineaţa.

May va rămâne în funcţia de prim-ministru până va fi ales succesorul ei printr-un proces în două etape în care doi candidaţi finali vor fi votaţi de 125.000 de membri ai Partidului Conservator.

Premierul britanic Theresa May nu a reuşit să-şi convingă majoritatea şi nici opoziţia în Parlament cu planul său al „ultimei şanse” în vederea implementării Brexitului, crticat de toate partidele.

Premierul britanic a anunţat marţi o serie de compromisuri – inclusiv posibilitatea unui al doilea referendum şi rămânerea într-o uniune vamală temporară cu Uniunea Europeană (UE) -, cu scopul de a încerca să obţină o susţinere a planului său cu privire la Brexit a majorităţii deputaţilor.


Sursa: News.ro

Foto: Hepta/Mediafax